Allmänt

Importera från Norge

2017-02-20 09:51 #0 av: Tova Ekman

Jag undrar hur det skulle gå till om man skulle köpa en kanin från Norge. Måste man ha något tillstånd eller är det bara att åka över? Vill veta allt!

Anmäl
2017-02-20 10:11 #1 av: MonicaLagerquist

Införsel från länder utanför EU förutom Norge, Schweiz, Andorra och Färöarna


Kaniner och andra hardjur från länder utanför EU får endast föras in via gränskontrollstationer i Stockholm-Arlanda eller Göteborg-Landvetter.

  • Du måste kontakta en gränskontrollveterinär på införselorten och anmäla införseln senast en arbetsdag före djurens ankomst.
  • När djuren passerar gränsen ska du anmäla det till tullen och gränskontrollveterinären

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2017-02-20 10:51 #2 av: Trebit

#1 Det där gäller endast länder utanför EU. Norge är inte med i EU, men räknas i detta fall som "innanför EU", precis som Andorra, Schweiz och Färöarna. Det är det som står i texten du klistrat in. TS fråga gällde Norge.

Här finns hela informationen att läsa: http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/resorochtransporter/andrasallskapsdjur/andrasallskapsdjurinforsel/kaniner.4.2b43ae8f11f64797377800048.html

Kort och gott, du får ta in max 5 kaniner som sällskapsdjur i Sverige utan speciellt tillstånd eller liknande, enda kriteriet verkar vara att de måste resa med dig eller "ditt ombud" och får inte fraktas för att säljas vidare när du kommit fram.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.