Färger,Teckningar och Raser

Rödförstärkning?

2017-02-19 00:24 #0 av: Maleficum

Sitter, så här mitt i natten, och funderar på hur rödförstärkning nedärvs. Någon som vet och kan förklara? Och gör det skillnad i hur mycket rödförstärkning de har?

Om man tex parar en Bourgogne (A_ bb C_ D_ G_ y1y2) med en Viltgul (A_ bb C_ D_ G_) blir alla ungar då viltgula eller har de chans att få rödförstärkning?

Och hur ser man skillnad på viltgul och orange (A_ bb C_ D_ G_ y1)?

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-03-16 10:47 #1 av: iWontBite

Du ser skillnad på en rödförstärkning enklast på magen på kaninen! På en viltgul är kaninens mage helt vit, medans en rödförstärkning ger allt från svagt orange till starkt rödorange (som på en tan!)

viltgul (ingen rödförstärkning)
viltblå rödförstärktd
Anmäl
2017-03-16 10:49 #2 av: iWontBite

Sedan är jag inte så haj på avel med rödförstärkning, men det är definitivt något som ärvs ner "utanpå" de andra färgerna vilket betyder att om du parar bourgone med viltgul så lär du få rödförstärkta ungar - frågan är om de skulle bli röda nog att räknas som bourgone

Anmäl
2017-03-16 12:20 #3 av: Maleficum

Tack för svaret =) Dock inte lätt att se magfärg på en angora :P

Har börjat fundera lite på färgen på min Kenzie nämligen. Hans mamma är viltgul och pappa bourgogne och i stamtavlan står han som viltgul men tycker han är mer orange i färgen mot de viltgula jag sett tidigare (har dock mest sett korthåriga viltgula). Men som bebis hade han inte det "typiska" magfärgen som man förväntar sig av bourgogne därför jag fundera på om han kanske bara ärvt en rödförstärkning (och då är orange). Så blev lite nyfiken på hur det funkar men har inte hittat nån bra info om det.

Han saknar iaf helt sotning (hans mamma hade väldigt mycket sotning).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-03-16 12:27 #4 av: tiger tok

Vet inte om det hjälper men här är en viltgul rödförstärkt!

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2017-03-16 15:54 #5 av: Maleficum

#4 Svårt att avgöra på bild men den ser betydligt ljusare ut än min Kenzie! Hans livs första klippning så såg han nougatfärgad ut i botten när den nya pälsen började växa ut. Men är ju som sagt lite svårare med färg på angororna.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-03-16 15:55 #6 av: Maleficum

Innan hans första klippning (ca 8 veckor gammal). Nu är ju färgerna mer utspädda speciellt på kroppen där han är i princip vit (som kan ses på avatarbilden).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.