Allmänt

belgiskjätte/fransk vädur?

2017-01-03 20:51 #0 av: Mellux

vilken utav dessa två jätteraser föredrar ni? Varför/varför inte? :) 

Har gjort ett inlägg på jättekanin/ifokus men det verkar vara rätt dött där nu för tiden så jag testar här oxå så kanske jag får fler svar Glad

Anmäl
2017-01-03 21:53 #1 av: kanin/höna

beror hur man ska föredra på vilket sätt. lugna energiska eller tillväxt. skriv och 

förtydliga så är det lättare att svara


Anmäl
2017-01-03 23:40 #2 av: Mellux

hm.. är det inte ganska individuellt angående lugna/aktiva? samma med storlekar? Tänker mer på hur de som äger/ägt raserna och erfarenheter om dom vad de har att säga. Gärna för och nackdelar om båda :) Och vilken ras de skulle välja igen om de fick chansen osv.. hoppas du förstår mig bättre!

Anmäl
2017-01-04 00:18 #3 av: kanin/höna

jo självklart har det med individen att göra men tex hermeliner är väldigt hoppiga och spänstiga och lite mer aktiva. men har endast haft fransk vädur men min uppfattning var att de var väldigt lugna och gärna kom fram och pratade men har endast haft två så det kan ju vara individer som var bra. men om man tex har en uppfödning så ser man stora skillnader generellt 

Anmäl
2017-01-04 06:30 #4 av: tiger tok

Nu har jag bara erfarenhet av fransk vädur och det här är min personliga åsikt!
Snälla, snälla,lugna, trevliga och hundlika!
Inte särskilt energiska, men lättlärda!
Gosiga och söta!
Ingen hoppkanin, men träna tricks och kanske hoppa ett litet hinder!
Men dem är tunga, och har därför inte en hoppkropp!
Dem äter jättemycket, så inte för mycket pellets ;)
Trevliga kaniner som jag tror skulle passa hos dem flesta, med mycket utrymme, för dem är som sagt stora, och vill ibland ha yta att leka och springa på!

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2017-01-04 11:24 #5 av: eelliieeee

Jag har en Begisk Jätte och en Fransk Vädur som stallkaniner.

Jag upplever att franska väduren är mer sällskaplig och lugn medan belgiska jätten har mer energi och inte är så mycket för att mysa långa stunder.

Positivt med min franska vädur är att hon är väldigt lugn och sansad och älskar att mysa. Hon följer efter oss när vi mockar i stallet och vill alltid vara med. Ser egentligen inget negativt med henne alls, förutom att det är en väldigt stor kanin så man måste ha utrymme.

Min belgiska jätte hoppar runt och rejsar i stallet. Hon har mer energi och jag upplever henne som mer egensinnig och envis än franska väduren. Är inte jättemycket för att bli klappad men tycker om att hoppa. Hon har hoppat upp på saker som är så höga som 40cm!

Jag kan inte säga hur det är generellt för dessa raser utan det som jag skrivit är utifrån mina egna erfarenheter. Skulle jag vara tvungen att välja en av dessa raser så skulle jag välja fransk vädur då jag tycker att de är mer sällskapliga. Detta har väl egentligen mest med individen att göra men jag har bara en av varje ras så kan inte uttala mig rastypiskt, utan mest för individer inom raserna:)

Anmäl
2017-01-05 22:16 #6 av: em.nord

Jag föder ju upp Belgisk jätte så måste väl då slå ett slag för den rasen :) men välj uppfödare väl! Mycket skit som avlas på både va gäller beteende och hälsa.
Gillar att dom är stora, snälla & personliga kaniner. Dom är egna men på ett bra sätt.

Mvh Emma, Låt inte rädslan att förlora hindra dig ifrån att spela!

medarbetare på Jack Russell Terrier ifokus

emmans blogg

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.