Kaninungar och avel

Sära ungarna o mamman?

2016-11-22 12:03 #0 av: missMoa

Jag har läst jättemycket om kaninungar o avel men har läst både att man ska ta ungarna från mamman direkt när dom ska till sina nya hem men också att ungarna ska bo i buren själva typ en vecka utan mamman för att se att magarna fungerar som dom ska. Men vad föredrar ni? Bo själva en vecka innan dom flyttar eller ta dom direkt från mamman?

Anmäl
2016-11-22 12:49 #1 av: Irmelinis

Om du märkt att ungarna varit känsliga i magen under uppväxten, så kanske det är en god idé att dela på dem ett tag innan de flyttar. 

Annars brukar jag faktiskt inte göra det, om inte mamman är väldigt sliten och uttråkad, då får hon gå i egen bur och ha det gott. 

Uppfödning dvärgvädur och velveteen lop: 
www.alrunans.weebly.com/
Medlem i Sveriges Kaninvälfärdsförening

Anmäl
2016-11-22 13:00 #2 av: tlover

Jag har testat båda och tyckt att båda funkat lika bra egentligen. Den enda gången nån hade en tydlig fördel var när en kaninmamma började jaga ungarna när dom var i 5 veckors ålder så vi var tvungen att dela dom. Det var lite tidigt men i just det fallet nödvändigt. Det var mamman som fick flytta och hon el ungarna användes inte i avel igen/nån gång

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.