Beteende, hälsa och skötsel

Dvärgvädur osocial ny kanin

2016-11-21 18:32 #0 av: Pritta

Hej.

Hoppas finns nån ute med lite tips och råd.
Vi har "adopterat/köpt" en dvärgvädur hona ungefär 10 månaders gammal enl. förra ägaren. De hade väl tröttnat på och ville bli av. De hade inte socialisera henne på sistone samt hade fel material och mat runt. Vi har hämtat henne hem i lördags. Hon biter inte eller sparkar men vill absolut inte bli klappad eller komma ut ur buren trors att den stor öppet hela tiden.
Idag försökte jag rengöra buren och hon blev rätt stressad av att jag pysslade runt tills slut tog jag tag på henne efter lång strid för att kunna göra klart... hon ville springa iväg så klart men bet aldrig mig.tips på socialisering?

Anmäl
2016-11-21 18:42 #1 av: Thotis90

Jag har en kanin som var likadan när vi fick hem henne (hon kommer från en uppfödare). Jag fick inte ens titta på henne utan att hon blev rädd. Hon är fortfarande något reserverad efter 4 år, men vi har kommit långt med henne. Det jag gjorde i början för att hon skulle vänja sig vid mig och min karl var att bara klappa henne när hon åt eller drack och trappade sedan upp. Hon älskar mat, så det var ett bra verktyg för oss när vi skulle ta oss vidare.

För att vänja henne vid hantering gjorde jag så att jag tog ett stadigt, men lätt grepp under magen och lyfte henne 10 cm ovanför marken i 1-2 sekunder någon gång per dag. Fortfarande med mat tillhands. 

Jag tror att det handlar om små steg och övertyga kaninen om att man inte är farlig. Det tar tid. Ge inte upp. 

Medarbetare på Bloggande, Endometrios, Ensamhet, Motionspepp och Ångestsjukdomar Stjärnor

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.