Beteende, hälsa och skötsel

Om utekanin måste vara inne

2016-11-04 19:47 #0 av: Pianoman

Vi har två utekaniner. Nu ska en av dem kastreras. Efter det ska den ena vara inne i 2 veckor. Men kommer den hinna anpassa sig till innemiljön så man inte kan sätta ut den igen? Läste på en sida att man inte ens ska ta in dem ens en stund för de börjar fälla (låter lite drastiskt)

Anmäl
2016-11-04 20:50 #1 av: sossos

Det bästa vore nog att vänta med kastrering tills det blir varmare ute...

Jag tror inte att det är klokt att sätta ut den sen igen. Kaniner är väldigt känsliga för temperaturskillnader och egentligen är det inte bra att ta in utekaniner så sent heller.
 Antagligen har den hunnit sätta sin vinterpäls och det blir väldigt varmt om den tas in. Man får i så fall vänja den långsamt så matt man har ett rum som man kan få ner till lägre temperatur genom att t.ex. öppna fönstret eller stänga av elementen (om man öppnar fönstret måste man se till att kaninen är väl skyddad från drag) Men att sedan ta ut den igen låter inte bra. På två veckor hinner den anpassa sig för värmen i huset och det blir väldigt kallt för den när den sedan måste komma ut.

Om du ändå vill ta ut den sedan kanske du kan se till att ha ett rum nerkylt hela tiden kaninen måste vara inne.

Anmäl
2016-11-04 21:50 #2 av: Marsvinsmamman

Varför ska den vara inomhus två veckor efter kastreringen? Första dygnet/dygnen är ju inomhus motiverat för att hålla värmen efter narkosen samt komma igång med maten. Men varför inne resten av tiden? Kan du inte ordna med ett rent och lämpligt boende utomhus tills det har läkt?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.