Kaninungar och avel

Varför dog kaninungarna?

2016-11-04 19:43 #0 av: Hästbäst

Hej! För ett tag sen fick min dvärgvädurshona en kull på 10 ungar. Hon fick de på kvällen och vi såg en som levde och kröp runt (de andra var mer nedbäddade). Men trodde dock inte att det var 10 ungar från början utan såg typ 4 stycken men tog sedan ut en död unge. Nästa dag när vi gick ut så var alla döda. 2-3 stycken mer ovanpå och resten bra nedbäddade med päls (de gick inte att se om man bara tittade ner) och man såg att hon flyttat runt sen dagen innan. Det var hennes första kull men de kanske frös ihjäl eftersom det var väldigt kallt ute. Eftersom de var iskalla när vi kom dit så när en dog kanske den kylde ner de andra. Så vad tror ni var anledningen och har ni varit med om något liknande?

Anmäl
2016-11-05 12:57 #1 av: Mellux

Som jag förstått det så kan det vara rätt vanligt att första gångs kullar inte brukar klara sig så bra? Hade hon boat mycket så att det var riktigt varmt hos dom? Man kan ibland bli tvungen att hjälpa kaninen att  plocka från bröst och mage då det sitter löst då hormonerna sätts igång. Viktigt att de är pälsbelagt och boat då ungarna är ju nakna och mamman inte heller alltid är hos dom.  Så kan ju ha varit det? Ev något genetiskt kanske? Inget proffs inom kaninavel så kan ju ha varit något helt annat också. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.