Beteende, hälsa och skötsel

behöver tips inför vintern!

2016-10-02 17:45 #0 av: typjessica

Hej!

Jag har en liten hona som precis har flyttat in till sitt vinterboende. Det är ett kallstall. Det jag funderar på är om det går att ta ut henne på koppelpromenader (det är hon van vid) fast hon bor inne?

Det blir ju aldrig minus inne i stllet men kallt så förstår om jag kanske inte ska ta ut henne om det är massa minus ute men tänker om det ligger från noll och uppåt? Eller riskerar hon att bli sjuk?

Anmäl
2016-10-02 17:51 #1 av: [RC1393]

Jag har några av mina i kallstall också, brukar vara kring 0-5 grader varmt där inne och jag brukar ta ut mina kaniner en stund utomhus också varmare dagar. Man märker väldigt fort om de blir kalla. 

Det finns också ett "förrum" till stallet där hö förvaras, där är det kallt också men det finns en gummimatta på golvet och är ju skyddat från väder så där brukar jag också rasta kaninerna. Stallgången fungerar också bra, om än tråkigare än att vara ute. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.