Allmänt

Planerat köp av kanin men..

2016-09-28 15:47 #0 av: Nina3141

Jag och min kompis hade planerat att köpa 2 kaniner från min kompis, vi har vart o kollat på de och spenderat massa dagar av att bygga hemmet åt de på hennes baksida. Problemet är nu att kompisen som jag ska köpa med kommer med bortförklaringar att det nog inte kommer gå osv när hon själv vet att det skulle gå. Det är bara sådana saker att jag inte kan komma exakt varje dag och hon säger att det blir tråkigt att ge mat till min kanin? Jag sa till henne att om du inte vill så behöver inte inte, men hon ignorerar när jag försöker prata med henne. Vi måste ju säga nuvarande ägaren hur det blir snart. Båda vill ha kaniner, börjar undra om det är med just mig hon inte vill ha kanin med. Blir rätt ledsen hur vi båda vill men hon sumpar chansen. Kanske låter knäppt, men det är annorlunda i verkligheten och kan inte beskrivas. Har någon något tips om hur jag ska prata med henne? Vi hade redan gjort upp planering och och planer fanns på att börja tävla. Nu känns det jobbigt att jag tagit mig till henne flera dagar på sommarlovet för att bygga på kaninernas blivande hem när hon nu säger som hon gör. Hon vill, men kanske inte med mig längre.. Vet inte vad jag ville ha ut med att skriva denna texten, men jag kanske skulle kunna få något tips om vad jag ska ta mig till?

Anmäl
2016-09-28 15:50 #1 av: zemlathebunny

Finns det ingen möjlighet att du kan ha kaninen hemma?

Anmäl
2016-09-28 15:51 #2 av: zemlathebunny

Jag skulle inte lita på att ha kaninen hos henne.

Anmäl
2016-09-28 15:59 #3 av: Gronstedt

Det är ju inte så konstigt om hon är mindre sugen, om du inte kommer varje dag och tar minst hälften av ansvaret och jobbet. På vilket sätt tänker ni att hon ska kompenseras för det? Till exempel genom att du betalar mer eller att du ansvarar för "storstädning" av burarna varje vecka, medan hon sköter det dagliga? Eller att du ansvarar för att se till att det finns mat, strö och annat material, utan att hon behöver bekymra sig?

Det är också viktigt att era föräldrar är överens med er och med varandra hur det hela ska skötas, så det inte blir problem för kaninerna om ni blir oense eller tröttnar.

Anmäl
2016-09-28 16:52 #4 av: Nina3141

#3 Jag skulle ansvarat för storstädning av bur eller om någon händer i hagen, betalar även en del av mat, hus, leksaker o godis osv. Och ja våra föräldrar pratar ofta.

Hade även förslaget att ta kaninerna 1 - 2 månader och se hur det funkar, när jag kommer, om det är kul, om det kommer hålla i långeden men det ignorerade hon.

Anmäl
2016-09-28 16:53 #5 av: Nina3141

#1 Har tyvärr ingen plats till det..

Anmäl
2016-09-28 20:27 #6 av: zemlathebunny

Då tycker jag nästan inte att du ska köpa en kanin om du inte har plats ifall de skulle bli nåt att hon inte kan ha den

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.