Köpes, Säljes & Transport.

(K) köpa en kanin i slutet av september

2016-08-27 18:58 #0 av: Emipapoi

Hej!
Jag söker nu efter en kanin, dock inte för stor ras, som ska få bo med mig, min syster och min man i en stor lägenhet i Skövde. Tanken är att kaninen ska få fri tillgång till att springa fritt i lägenheten och vara med oss så mycket denne själv vill. Kön spelar mig ingen roll, kastrat är vad jag helst vill ha, men kan ordna detta om kaninen ej är det. Den ska helst vara korthårig. Hermelin, dvärgvädur, Rex..

Ålder spelar inte så stor roll heller men är det en vuxen så vill jag helst att den ska vara rumsren. Jag har haft marsvin i tio år innan men har velat ha en kanin ett bra tag nu efter att ha varit utan djur i snart två år. Detta är ett hem som kaninen ska få leva resten av sitt liv i då denne blir en familjemedlem.

Anledningen till att jag vill skaffa mig en kanin i slutet av september är att jag ska utomlands under mitten av månaden.

Så har någon här ute en kanin som söker hem och att detta låter bra så får ni gärna skriva här och berätta om honom/ henne, ev. Bild.

Mvh Emilie

Anmäl
2016-08-27 19:24 #1 av: Irmelinis

Denna lilla gubben finns kvar hos oss, är leveransklar om en vecka, men kan stanna här längre om du vill hämta honom i slutet av september istället. 
Han är dvärgvädur, den modigaste i kullen, otroligt social och allmänt gullig Kär båda hans föräldrar är supergoa kaniner, och de som köpt ungar från dessa föräldrar förut är jättenöjda med sina sällskapskaniner. 

Vi bor ca 40 min  från Jönköping, kanske det är för långt bort? (vi kan mötas upp i t.ex Ulricehamn, dit åker vi ofta )

Corfitz heter han, finns fler bilder i denna tråden: 
http://kanin.ifokus.se/discussions/578206388e0e74698b000f52-kulldagbok-alrunans-c-kull?discussions-1

Uppfödning dvärgvädur och velveteen lop: 
www.alrunans.weebly.com/
Medlem i Sveriges Kaninvälfärdsförening

Anmäl
2016-08-27 20:47 #2 av: tiger tok

Irmelinis är jättebra tycker jag, vad jag fått uppfattningen av i alla fall ;)

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2016-08-28 08:55 #3 av: missan´s

Finns flera vuxna/lite äldre kaniner på FB i gruppen "Köp ochsälj (kaniner och tillbehör)" Såg bland annat en annons med en hona på 9 månader, rumsren, van att bo fritt inomhus och korthårig ras - kanske skulle vara något? Glad

Anmäl
2016-08-28 12:24 #4 av: Emipapoi

Hej Irmelinis! #1
Han är verkligen bedårande ☺️
Ja, det är ju en ganska långt här ifrån. Hur mycket skulle du tänka dig att få för honom? Jag funderar på att se om de finns någon som bor närmare just för att det skulle vara enklare för mig och det skulle bli kortare tur för kaninen.

Jag tror dock inte att det skulle vara något större problem för mig att ta mig till Ulricehamn i slutet av september om jag inte hittar nån lika fin i närheten 😊

Anmäl
2016-08-28 12:36 #5 av: Irmelinis

Japp, jag förstår att du vill hitta någon som är närmare, och jag hoppas du gör det Tummen upp   500 kr för Corfitz, med härstamningsbevis, köpeavtal, skötselråd, kloklippt och bettfelskontrollerad. 

#2 Förlägen

Uppfödning dvärgvädur och velveteen lop: 
www.alrunans.weebly.com/
Medlem i Sveriges Kaninvälfärdsförening

Anmäl
2016-08-29 16:29 #6 av: Mundis

Jag har en tre år gammal dvärgvädurhona som jag söker nytt hem till. Vi är väldigt måna om att hon kommer till ett bra hem och kan tänka oss att köra upp henne till Skövde från Göteborg om ni skulle vara intresserade av henne.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.