Beteende, hälsa och skötsel

Rädda! :(

2016-07-26 11:12 #0 av: Kaninlovers2

Mina 3 kaniner är så himla rädda för mig, när jag vill klappa dem eller bära upp de. Jag bär mina kaniner på rätt sätt. :( De springer ifrån  mig när jag vill klappa eller försöka att bära upp dem. Jag har haft mina kaniner väldigt länge.

Vad ska jag göra? 

Anmäl
2016-07-26 11:17 #1 av: Irmelinis

Nästan alla kaniner ogillar att bli upplyfta, så det bästa tipset jag kan ge är att sluta bära omkring på kaninerna. De vill hålla sig på marken, där känner dom sig trygga.
Sluta lyfta upp dem, och gosa med dem på marken så de börjar lita på dig igen :) De springer antagligen iväg för att de tror att varje gång din hand sträcks fram så ska du lyfta upp dem. 

Uppfödning dvärgvädur och velveteen lop: 
www.alrunans.weebly.com/
Medlem i Sveriges Kaninvälfärdsförening

Anmäl
2016-07-26 11:21 #2 av: tixEntry

Det låter som att de inte litar på dig? Testa i minst en vecka att inte lyfta upp dem mer än nödvändigt. 
Bara var med dem, prata med dem, och om de kommer fram till dig ska du ge dem någon godsak och kan kanske klappa lite försiktigt.
Om du jagar dem för att tex lyfta upp dem så kommer de koppla ihop det med något dåligt, så lyft eller klappa bara när de är lugna. Jaga dem aldrig för att lyfta upp eller klappa, utan klappa dem när de kommer fram till dig och lyft upp dem när de sitter stilla och ser lugna ut.
Och lyft dem inte när de putsar sig eller äter heller.

Lycka till! :)

Anmäl
2016-07-26 11:26 #3 av: Kaninlovers2

Ok, tack så mycket för alla svar! Hjärta

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.