Kaninhoppning och selar

Hoppträna på vilken höjd?

2015-12-14 23:57 #0 av: aliiciaj

Man brukar ju säga att om man hopptävlar med hästar ska man kunna träna på 10 cm högre än höjden man tävlar på. Är det lite samma sak med kaniner? Kanske inte tio cm skillnad, men visst kan det vara bra att träna kaninen på en aning högre höjd än vad den är klassad i? Förstår såklart att man inte ska hoppa elithöjder om kaninen är lättklassad. Men om den är lättklassad hoppa på höjder mellan lätt och medelsvår ungefär, så man vet att ens kanin verkligen är redo. Det blir ju såklart en annan grej när de kommer upp i de högre klasserna, inte tränar hästar på 1,70 m för att de tävlar 1,60m. Men när man börjar tävla på lägre höjder kan det väl vara bra att hoppträna på lite högre höjd? Och högre höjd då menar jag några cm över tävlingshöjden som kaninen är klassad i.
Förlåt om det blev rörigt, hoppas någon förstod :)

Anmäl
2015-12-15 08:23 #1 av: Mickis1994

Det rekommenderas inte att träna kaniner på en högre höjd då det kan leda till att de tröttnar på den klassen dem tävlar i.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.