Allmänt

Hittat en kanin!

2015-05-11 07:51 #0 av: aliiciaj

Idag fick jag hem en upphittad kanin som min gudmor hittade igår. Den hittades i Lantfjärden på en grusväg, det ligger mellan Västerhaninge och Nynäshamn. Verkar som om den blivit övergiven där sa min gudmor, den bara satt där och var jättesnäll att plocka upp med händerna.
Någon som tappat en kanin i det området?
Kaninen är väldigt snäll, förmodligen lite chockad så den sitter i ostörd i en bur just nu. Det är en hona på 4 kilo, ser fullvuxen ut.
Någon som vet vad det kan vara för ras eller färg på den?

Anmäl
2015-05-11 08:41 #1 av: aliiciaj

Hon verka ha etablerat sig fort hos mig. Nu äter hon hö och maskrosblad, dricker och är nyfiken.
Jag är inte så bra med kaninfärger, men kan hon ha färgen och teckningen wienertecknad järngrå?

Anmäl
2015-05-11 08:52 #2 av: Fridaaaa

Har ni anmält till polisen?

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2015-05-11 08:58 #3 av: aliiciaj

#2 Nej, blev så pang på plötsligt fick jag en kanin nu 7 på morgonen. Får ta och göra det. Får hoppas att den riktiga ägaren hittas och vill ha tillbaka kaninen. Skulle vara sorgligt om någon släppt ut den.

Anmäl
2015-05-11 10:19 #4 av: Facie

Kanske kan du sätta upp lappar i området "upphittad kanin". Eftersom den är så snäll kanske den blivit skrämd och rymt.. Men tyvärr är det mest troliga att någon har tröttnat.

Anmäl
2015-05-11 10:31 #5 av: aliiciaj

#4 Tyvärr kan jag inte göra det. Kaninen hittades hos min gudmor och hon skjutsade den till mig och jag bor i Tyresö, en bit bort. Har inte körkort heller så kan inte åka dit och sätta upp lappar. Men jag har ringt polisen nu och anmält att jag hittat kaninen. Och jag tänker lite så att om man verkligen saknar sin kanin, då kollar man med polisen, det är det viktigaste. Lapparna tror jag skulle vara lite förgäves för det är verkligen ute på landet där min gudmor bor, inte många som bor där det är mest skog. Men nu håller vi tummarna för att ägaren hittas :)

Anmäl
2015-05-11 19:09 #6 av: Sockertoppens_kaniner

#0 Oj, så fin hon är! Skulle säga att hon är järngrå wienertecknad, ja. :)

Anmäl
2015-05-11 19:21 #7 av: Idakarrlsson

Superfin tös! Sorligt ifall någon släppt ut henne bara, fast skönt att hon fått komma hem till dig iaf Glad

Anmäl
2015-05-11 19:37 #8 av: aliiciaj

Hon är väldigt snäll och trevlig kanin, väldigt stor tycker jag jämfört med min hermelin och lejonkille. Väldigt nyfiken och orädd på allt är hon. Jag kommer själv inte kunna behålla henne om ägaren inte hittas tyvärr, men att hitta ett hem till henne tror jag inte är några problem för hon är så lugn och snäll :)

Anmäl
2015-05-19 20:11 #9 av: aliiciaj

Jag börjar fundera på om hon är dräktig. Finns det vildkaniner i södra stockholm?
I så fall kanske hon har blivit dräktig när hon var på rymmen
Inte märkt speciellt mycket tecken på att hon är dräktig, men finns chansen så kanske man borde vara lite beredd på det.
Hon är i bra hull men inte tjock, man känner hennes spenar väl men tror det kan bero på att hon är mycket större än min kaniner och hon är lite revirbeskyddande. Idag var det 9 dagar sen hon blev infångad mellan väster Haninge och Nynäshamn. Kan det finnas chans att hon är dräktig?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.