Kaninungar och avel

Konstigt beteende

2015-04-06 18:52 #0 av: Clara.Bergsten

Hejsan!

Jo det är så att jag har en hona som jag sparade från B-kullen förra året vid namn Berit (snart 11 mån). Nu till våren var det tänkt att hon skulle få en egen kull men när jag släpper in hanen beter hon sig väldigt konstigt. Hon brunstar väldigt ofta och blir glad när hon släpps ihop med hanen, men så fort han närmar sig hennes bakdel springer hon iväg. Sedan springer hon fram till hanen igen och vill ha hans uppmärksamhet och när han närmar sig henne blir det samma sak igen...? Jag har testat med en annan hane, ifall att det var han det var fel på (inte för att tecknen tydde på det men man vet ju aldrig) och samma sak händer...  Det kan inte vara för att hon inte brunstar och inte fel på hanen. Jag har hört liknande historier men har aldrig "drabbats" av det för mina honor tills nu. Vet någon här inne vad som gör att hon beter sig just så här? 

Anmäl
2015-04-06 19:00 #1 av: crimson

Min flickvän hade samma problem med en av sina hermeliner, hon ställde upp sig jättefint ända tills hanen kom hela vägen fram och tog fram snoppen, då vände hon sig om och försökte bita av könet. Det slutade med att hon aldrig fick någon kull, eftersom hon uppenbarligen inte ville paras.

Anmäl
2015-04-06 19:17 #2 av: Clara.Bergsten

Ajdå...Ja konstigt är det! Det är som att en del inte förstår vad som ska "ske".. Man kan ju undra hur dom kommer att ta hand om ungarna om dom lyckas få några. Jag trodde inte att det skulle vara alls några problem med tanke på att Berits mamma är en superduktig mor och har ärvt det från sin... 

Anmäl
2015-04-06 19:21 #3 av: Clara.Bergsten

Hon har dock ett jättefint temperament, lugn och fin. Bär på fina gener från föräldrarna osv. Hon har även gått ihop med en kastrerad hane tidigare men nu går hon ensam.

Anmäl
2015-04-06 19:21 #4 av: crimson

Jo, vad jag förstår är det väldigt ovanligt, men det händer. Hoppas allt löser sig för dig!

Anmäl
2015-04-06 19:28 #5 av: Clara.Bergsten

Ja precis, tack så mycket Glad 

Anmäl
2015-04-06 20:19 #6 av: lovemysack

Går det inte att lägga en hand över ögonen på henne så att hanen kan komma upp en gång, så hon känner vad som händer? :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.