Etikettbeteende-hälsa-och-skötsel
Läst 128 ggr
klaragullan
2020-08-06, 09:16

Ihopsättning

Har prövat sätta ihop 2 av mina honor, första gången blev det inte så himla mycket mer att den yngsta honan började springa runt och då jagade det äldre henne (inget nafs utan bara att de jagade varandra). Sedan prövar jag igår igen och den yngre honan började gneka precis som om hon var brunstig och sedan stampade och och började springa igen som tidigare gång. Vet någon vad detta kan bero på?

Chinesecrestedlover
2020-08-06, 10:11
#1

#0 När du väl satt i hop kaninerna så ska du inte sära på de igen. Så länge kaninerna inte bråkar så att de blöder dvs. så länge som kaninerna inte biter varandra på allvar så låt de vara. Att de jagar varandra och de flyger pälstussar m.m. är normalt dock så lite is i magen krävs. 

Om du håller på och sätter ihop och sedan särar på de och sätter ihop igen, så tvingar du kaninerna till att börja om från början med att göra upp om vem som ska vara boss.

Sätt ihop på en stor neutral yta med mycket mat (ex. stor hög med äppelkvistar eller liknande, inte typ. tre pinnar utan rejält, morötter, äpplen och så klart hö) utspritt så att de slipper äta nära varandra om de inte vill. 

Se till att de kan gå undan från varandra/gömma sig, men inte bli trängda/du inte kan se vad som händer. 

Låt de sedan bo ihop från och med då du satt ihop de, sära inte på kaninerna igen. Den enda gången du SKA sära på kaninerna är som sagt om det blir bråk på allvar/"blodbad". 

/Chinesecrestedlover

Upp till toppen