Övrigt

Sökes: Medverkande i nytt barnprogram åt SVT!

2012-06-26 12:54 #0 av: Silver1

"Snoffe, Döden & Jag” är ett barnprogram som handlar om tankarna barn har när deras husdjur blir sjukt och dör.


I programmet låter vi barnen dela med sig av sina känslor och ger dem möjlighet att ordna en fin och värdig begravning åt sitt djur.

Vi söker nu medverkande till programmet och kanske är du eller känner någon i din närhet mellan 8-12 år som har ett sjukt eller gammalt djur? Hör i sådana fall av dig till:info@dokumentarministeriet.com

Mer info finner du på: http://www.svt.se/snoffedodenochjag

Hälsningar

Lina
Dokumentärministeriet

 

Anmäl
2012-06-26 13:36 #1 av: Tarja

Vilken intressant programidé SVT!

Anmäl
2012-06-26 15:04 #2 av: Klara.b

Inte för att vara taskig men, Ähh, varför ska ni ha detta program? Alltså jag tror inte så många barn vill vara med i det programmet. Det är inte så snällt mot barnen som är med. Dem kanske har förlorat någon som är väldigt nära för första gången. Ens bästa vän. Sen kommer ni och filmar en och gör det till ett program.

 

Om jag skulle vara förälder så skulle jag inte tillåta detta.

Anmäl
2012-06-26 15:21 #3 av: Silver1

Programmet gör inte i syfte att hänga ut någon och det är ofta barnen själva hör av sig till oss. Dock spelar vi aldirg in någonting utan både barnets och målsmans medhållande. Vi tror att det är viktigt att ta barns känslor på allvar då det inte görs i alla sammanhang. En del föräldrar är jättebra och ser själva till att barn som nyligen förlorat en nära vän får tillfälle att prata ut och sörja och ordnar även en begravning åt djuret. Dessvärre är det inte så i alla fall har vi märkt och vi tror att det är viktigt att ta upp det så flera barn tas på allvar.

Anmäl
2012-06-26 16:50 #4 av: hobbymupp

#3, ert syfte är bra men jag tror många håller med mig om att er metod är väldigt läskig, skrämmande och fel på många sätt.

Anmäl
2012-06-26 17:21 #5 av: minaninar

Välj istället att tala med barn som har varit med om det, där de har fått vara ifred och sköta sin sorgeprocess och är mogna att dela med sig och berätta om det i retrospekt! Om det inte är åskådligt nog för er, så kan man ju rekonstruera situationer som belyser (med skådespelare då)..

Det kan vara traumatiserande och störa sorgeprocessen och avskedet det ni tänkt er. Jag tror man skulle få med sig barnpsykologer, terapeuter som är bra på barn och sorg och trauma om att detta inte är så bra upplägg.

Men det känns som om barnen ska få vara ifred med sin vän (djuret) och andra nära och kära när en av de största o svåraste grejerna i deras unga liv händer. Ta inte det ifrån dem. Det är exploaterande anser jag.

Anmäl
2012-06-26 19:25 #6 av: [TeamGolden]

Jag förstår inte syftet med att visa upp i TV barn som förlorar sina djur. 
alla som fölorat ett djur nångång vet ju att det inte direkt är något man vill skylta med och berätta för alla direkt när det hänt.

dessutom tycker jag det låter väldigt fel med ''Har du ett husdjur som är sjukt och snart kommer dö?'' det låter inte bra när man hör det !

Anmäl
2012-06-26 21:13 #7 av: [MiniPim]

Håller med #6! 
Om jag börjar prata om min kanin som dog och min fågel, då börjar jag gråta. Onödigt ju, inget kul att förlora sina djur och dessutom göra ett program a det.

Anmäl
2012-06-26 22:21 #8 av: hobbymupp

Håller med er alla! Och även om SVT kommer med "barnen väljer själva om de vill vara med och hör av sig till oss"blablablaaa så är det 8åringar de talar om! SÅdana små barn kan inte själva ta mogna beslut kring vad som är bäst för deras egna mentala hälsa och bearbetning. SUCK.

Besviken på SVT som jag trodde var seriösa med vad de gör. Tydligen hade jag fel eftersom de tillåter ett sådant här program.

Anmäl
2012-06-27 00:20 #9 av: mandyosv

tror knappast ens 8 åringar är här inne på kanin ifokus och läser denna annons +  anmäler sig

Anmäl
2012-06-27 00:46 #10 av: Peak303

Jag fattar inte meningen med programmet, tom när jag var 12 och förlorade mitt första husdjur var jag förkrossad. Lixom varför vilja visa upp de i TVn när man står och stor gråter för att man förlorat sin bästa vän? Jag kunde knappt fatta att min bästa vän var borta kunde knappt ens säga ordet "död"..

Att förlora ett djur är ett känsligt ämne speciellt när man är ung och även äldre. Men som ung förstår man inte riktigt vad som händer med djuret utan att de aldrig kommer leka med en igen. Håller verkligen med de övriga.

-'  Malin Hultman - Medarbetare på Kanin & Naturfoto
Snowflake's Kaniner, Hoppkaniner & Dvärgvädurar i Eslöv, Skåne
Bloggen | Portfolio | 500px | Instagram | Engelska Kanin Ifokus

Anmäl
2012-06-27 00:50 #11 av: minaninar

Bättre med ett program som handlar om hur man ska sköta djur och vilket ansvar det innebär, många vuxna verkar ju skaffa djur åt sina barn som sedan inte får den skötsel och omvårdnad som de borde ha. Det finns ju föräldrar som inte vill ta till veterinären för att det kostar pengar osv. Sådana frågor är väl viktigare, att lära barn att djuren inte bara är söta utan måste tas omhand på bra sätt - något som tydligen många föräldrar själva inte verkar riktigt medvetna om - vilket framkommer nu och då här i olika sammanhang.Oskyldig

Anmäl
2012-06-27 04:07 #12 av: PrinzeZz

jag måste säga att detta kändes väldigt makabert, kändes dessutom inte roligt att klicka in sej på kif och det första man ser är "har du ett husdjur som är sjukt och kommer att dö?"

Nej, gör vilka program ni vill, men annonsera inte ut efter medverkande såhär!

Medarbetare på kaninhoppning.ifokus.se | Rosvalla-katastrofen 20/2 2010 Måne 
Uppfödning av hoppkaniner | Hemsidan | Bloggen |

Anmäl
2012-06-27 08:05 #13 av: oliiver

#12 jag håller verkligen med dig:) helt rätt!

Men Gud. Vrf ska man överdriva ?? Låt barnen vara ensama med sin familj när detta sker tycker jag.
Vad har programmet för nytta för tittarna ??

Anmäl
2012-06-27 10:43 #14 av: hobbymupp

#12, håller med, kifs förstasida är skrämmande nu :S

Anmäl
2012-06-27 16:51 #15 av: TypisktMaria

Detta måste seriöst vara den sämsta idén på ett barnprogram jag någonsin hört. Tror ni att barn vill sitta o kolla på det, än mindre vara med själva?

Gör ett program om hur man sköter husdjuren, som någon tidigare skrev, kanske i barnens perspektiv hur de själva sköter djuret under en dag eller liknande.

Anmäl
2012-06-27 17:20 #16 av: Baby-Blue

Usch så hämskt, tror inte att den/dem som kom på programmet har varit med om att förlora sitt älskade lilla husdjur :/ Jag är 14 och har haft djur sen jag föddes (alltså vart med om många djur som dött) och jag tycker fortfarande att det är extremt jobbigt att gå igenom. Fattar verkligen inte att de låter 8 åringar va med!

Anmäl
2012-06-28 11:10 #17 av: Silver1

Tack för all respons! Vi tar till oss allt. Många av er skriver att ni tycker att tanken om programmet är bra men att metoden är dålig. Jag förstår att man kan uppfatta metoden som hård när man inte ser produkten av det. Vi vill inte på något sätt få barn att känna ännu mer sorg och saknad bara för att det är en kamera i rummet. Utan vi vill följa det naturliga flödet. Vi vill visa barnen som tittar (utifrån ett dokumentärt perspektiv) att det är en sorgeprocess som man går igenom när man mister en nära vän och det är därför viktigt att följa hela den processen. Vi är inte ute efter barn som kan storgråta i TV och det är inget som vi kommer att visa i programmet heller, även om det är starka känslor då det är ett ämne som berör. Allt det här kommer att klarläggas när ni senare ser programmet i vår men vi förstår att det är svårt att veta hur allt fungerar bakom kulisserna. Har ni därför några frågor/synpunkter på programmet så hör av er till mats@dokumentarministeriet.com så kommer han, som producent för programmet, att besvara de.

Hälsningar
Lina

 

Anmäl
2012-06-28 11:11 #18 av: [MiniPim]

#17 Alla exakt alla kommer ju få gå igenom det, dom som tittar också..

Anmäl
2012-08-01 19:45 #19 av: viggebys

bättre program vore väl ändå kanske att ta med barn på ex. kaningårdsbesök, eller att barnen i programmet får visa upp sina levande FRISKA djur? jag skulle aldrig ställa mig framför en kamera efter att förlorat någon för att visa andra hur jobbigt det är, no way!
när man förlorar en vän så kommer man fram till en egen sorgprocess som passar en själv, jag skulle aldrig sörja på samma sätt som en annan för att det funkade för den, då jag är en helt annan unik individ!

Anmäl
2013-02-21 09:57 #20 av: MisseMoe

Ni borde kanske göra ett program där barnen blir som "programvärdar*och visar hur dom sköter sina djur.Det är ju lite tråkigt att behöva vara med på tv om man t ex gråter eller sånt.Det skulle nog bli ett bra program:)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.