Annons:
Etikettintervjuer
Läst 9095 ggr
Tarja
4/22/11, 12:49 AM

Bakom kulisserna del 4

Har ni någonsin undrat över oss bakom sajten, vad vi gör på fritiden, och även hur det är att sköta en sajt på i fokus nätverket? I denna nya artikelserie har ni chansen att komma lite närmare oss bakom sajten, och se hur våra liv ser ut utanför Kanin i fokus.

Hej!

Nu har turen kommit till mig att presentera mig själv.
Jag heter då Tarja och det är jag som är Sajtvärd för Kanin.iFokus. Jag bor i ett stort hus på landet tillsammans med min man, min dotter och såklart våra kaniner. Jag har tillsammans med min dotter en kaninuppfödning av rasen teddyvädur, främst i teckningen zobel. Jag har mina rötter i Finland då båda mina föräldrar kommer från Finland. Jag är dock född och uppvuxen här i Sverige, och pratar både svenska och finska.

Som person så är jag rak på sak, väldigt tålmodig, ambitiös och går ibland under smeknamnet "Arga Tarja med det onda, finska ögat".

Jag lider av whiplash/pisknärtsskada och har därför mycket problem med kronisk värk i nacke, rygg samt kronisk huvudvärk. Det var år 1999 som jag
och min dotter var ute och gick och blev påkörda av en bil, och det var alltså då som jag fick min skada. Trots min skada så jobbar jag heltid på ett
specialboende för utåtagerande personer. Jag trivs otroligt bra med mitt yrke, men mitt yrke är inte det bästa mot min skada tyvärr. Men att vara hemma och sjukskriven är inget alternativ för mig.

På min fritid så umgås jag med släkt och vänner, reser och hjälper min dotter i stallet då vi just nu har en islandshäst på foder inför eventuellt framtida köp. Vi har även ett eget semesterhus nere i Afrika där vi bor när vi är där på semester.

Jag har precis som många av de andra bakom sajten haft kanin hela livet. Min första kanin hette Piki och var en hermelin köpt i en djuraffär.
Hon blev väldigt gammal och hade väl kanske inte det bästa tempramentet. Men jag älskade henne väldigt mycket ändå och hon var ju lite extra speciell i och med att hon var min första kanin. När Piki dog så hade jag kaninuppehåll till och med att jag fick min dotter. Vi hade några kaniner tillsammans fram tills hon var 6 år, då fick hon sin egen kanin. En madagaskar manteltecknad dvärgvädur från en uppfödare här i Eskilstuna vid namn Stampe. Stampe var även han en väldigt speciell och vacker kanin som vi saknar väldigt mycket. Han gick tyvärr bort vid 6 års ålder och några månader efter hans bortgång så började vi leta lite smått efter en ny kanin. Att leta i djuraffärerna var inget alternativ för oss, så vi kollade lite på blocket och googlade lite efter olika kaninraser.
Vi hittade teddyväduren, och efter ytterligare lite sökande så hittade vi en uppfödare i Dalarna som hade fyra ungar tillsalu. Efter lite kontakt med uppfödaren så tingade vi först Claudia, en madagaskarfärgad liten tjej. Och efter lite betänketid så tingade vi även kullsysten Cissi.

Den 4 April 2008 så bilade vi upp till Dalarna för att hämta hem våra små töser från Maja. Det var två riktigt mysiga och fina tjejer som vi fick hem.
Idén till kaninuppfödning kom upp när min dotter på skoj frågade om vi inte kunde starta kaninuppfödning. Sagt och gjort! Min man tyckte nog att vi var lite smått knäppa, men till och med han har fattat tycke för våra kaniner och kaninerna är det första han visar om vi har gäster.

Angående min sajtvärdsroll så tycker jag att det är en väldigt rolig uppgift att vara Sajtvärd. Jag har ett underbart gäng Medarbetare som hjälper mig med sajten och så ni underbara medlemmar som hjälper till att hålla sajten levande, innehållsrik och så trevlig som den är.

Och har ni några funderingar eller synpunkter så är ni mer än välkomna att höra av er till mig. Glad

Annons:
breana
4/22/11, 1:06 AM
#1

Riktigt trevlig läsning vännen! :) 
Sen var du ju hur söt som helst på bilden!

LoveYourRabbit
4/22/11, 6:42 AM
#2

Jättebra text! :D

Somriga hälsningar från Vilma

Uppfödning av hoppkorsningar i liten skala, Conejos Hoppkaniner ♥
Conejos Hoppkaniners blogg

"Lev livet, det visas inte i repris."
Sov gott min flicka, 27 april - 4 juni

LinneaJohaanson
4/22/11, 9:02 AM
#3

Kul att läsa Glad
Även kul att se dig på bild för första gången Skrattande

Mvh Linnea Johansson Kvick
Cherioshamstrar.weebly.com
Grundare av Hamsterbladet.webblogg.se

[ninnakm]
4/22/11, 9:37 AM
#4

Jätte trevlig presentation, roligt att läsa om!Skrattande

Fridaaaa
4/22/11, 3:04 PM
#5

Kanonbra!:D

 Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.

[sstorm]
5/10/11, 10:03 PM
#6

Jättebra Tarja! Jätte fin bild på dig med!

Annons:
teddybaby
5/17/11, 9:33 PM
#7

Kul läsning! Du har ju nästan varit lite "hemlig" som medlem tidigare. ;D

Emelie
5/31/11, 2:54 PM
#8

Åååh, vad fin du är Tarja Kyss

Sajtvärd för Bullhundar, medarbetare på Borderline & Djurtransport.

Står i stargroparna för en förhoppningsvis framgångsrik avel av tan-tecknade möss!

Upp till toppen
Annons: