Om sajten

Yttrandefrihetsgrundlagen

2007-03-07 19:16 #0 av: KajsaM

Yttrandefrihetsgrundlagen fastställer att alla har rätt att fritt utrycka sig, och att det är en grundläggande demokratiskt rättighet att göra sin röst hörd, anonymt eller inte, i olika medier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fri åsiktsbildning förutsätter yttrandefrihet och informationsfrihet för medborgarna, dvs att alla har en möjlighet att göra sin röst hörd. Det är en av grundstenarna i en demokrati. Dessa rättigheter omfattar alla typer av medier, även elektroniska medier som iFokus.

Att alla har rätt att uttrycka sin åsikt betyder dock inte att man får skriva vad som helst. Det finns undantag, framförallt kring upphovsrättsliga frågor, hetslagstiftningen och material riktat mot unga, och då främst pornografi och/eller annat material som kan verka förråande eller medföra annan allvarliga skada för unga.

Det är dock viktigt att poängtera att bara för att ett inlägg på forumet inte bryter mot någon lag så innebär det inte en skyldighet att publicera det. Yttrandefriheten ger inte automatisk rätt att bli publicerad, tänk hur DN eller Rapport skulle se ut om alla som krävde att få bli publicerade också blev det.

Om vi som värd/medarbetare anser att ett inlägg skadar någon av oss, sajten och diskussionen där, företaget iFokus eller en medlems integritet så står det dig helt fritt att välja att ta bort inlägg eller att kräva av författaren att den skriver om det

 

Relaterade länkar

Av: Kajsa_

Datum för publicering

  • 2007-03-07
Anmäl
2007-03-07 19:29 #1 av: amand

Jättebra Kajsa! Väldigt lärorikt att läsa! :) Tack!

Anmäl
2007-03-07 19:31 #2 av: Tribe

Tycker inte jag. Fattar inte vad de gör på en kaninsida ..

Anmäl
2007-03-07 19:32 #3 av: SaraB

#2 , det är sådana regler som gäler i ett forum.:)

Anmäl
2007-03-07 19:34 #4 av: KajsaM

#2 Precis det gäller på kanin.ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.