Kaninhoppning

Börja tävla - del 1

2007-06-08 21:32 #0 av: KajsaM

Har du tränat din kanin hemma länge nu? Tycker du det är dags att börja tävla? Då ska du läsa denna artikel! I första delen av "Börja tävla" går jag igenom hur du blir medlem i SKHRF, vart tävlingarna finns och vad du behöver till din kanin som tävlar. Enjoy! Obs! Dessa artiklar handlar endast om tävlingar/tävlande inom SKHRF.

Texten är skriven av Myriis. 

Medlemskap

För att kunna tävla på dem flesta tävlingarna måste du vara medlem i föreningen SKHRF. SKHRF står för Sveriges KaninHoppares RiksFörbund. SKHRF har tävlingar på många olika ställen inom Sverige, och det är inte svårt att leta reda på vart närmaste klubb ligger!

Du gör så att du går in på www.skhrf.com  . Därefter håller du muspekaren över "Förbundet" och klickar sedan på "anslutna klubbar". Nu får du upp länkar till alla anslutna klubbar!
Klicka på den klubben som ligger närmast dig, sen kan du läsa dig till hur du blir medlem.

Ett medlemskap brukar kosta runt 100-200 kr. När du blir medlem i klubben du valt blir du även medlem i SKHRF och får Rikshoppet som kommer ut några gånger om året. Rikshoppet är en tidning som innehåller info från tävlingar och annat kul. Den får alla medlemmar inom SKHRF.

Du får även din klubbs medlemstidning/medlemsblad.

Hur hittar jag tävlingar?

 

Vart finns alla tävlingar då, undrar du kanske?
Jo, på din klubbs hemsida brukar det finnas info om kommande tävlingar och hur/vart du ska anmäla! Om du går in på www.skhrf.com/forum och klickar på "Klubbtävlingar" hittar du annonser ang. tävlingar!
Och så finns det info i Rikshoppet, SKHRFS medlemstidning, om olika tävlingar. Ibland finns det även i din klubbs tidning/medlemsblad.

Vad behövs?

Okej, nu har du blivit medlem och vet hur du ska hitta tävlingar. Men, vad behövs till kaninen?

En transportbur behövs! Även om du gärna kanske bär runt på kaninen hela tävlingen är det ändå skönt och tryggt för kaninen att ha någonstans att vila och vara. Tänk på att buren inte får inredas med spån eller halm, det blir alldeles för skräpigt och är inte tillåtet. Istället kan du ha en bit av en dörrmatta t.ex. Eller tidningspapper eller en filt/handduk. Hö är tillåtet om du har det i en höboll, inte löst.
Alla kaniner som tävlar har en egen tävlingsbok. I en tävlingsbok fyller du i resultatet från tävlingar du varit på, mer om det kommer i nästa del. En tävlingsbok kan du köpa från din klubb eller från förbundet, de brukar kosta ca 30 kr.

Det är även smidigt att ha med en väska på varje tävling. Ha gärna en speciell "tävlingsväska" som du alltid har med dig.
På varje tävling behöver du ta med dig en vattenskål till kaninen och en flaska med vatten. På varma tävlingar kan även en blomspruta vara bra att ta med, så att du kan svalka kaninen. Ta gärna med någon macka eller sallad till dig själv, och dricka. Det är inte alltid mat går att köpa och man blir hungrig på tävlingar, dem kan ju pågå ett tag! Ta gärna också med något att göra, kanske en serietidning eller matteboken? ;)
Justdet, sele och koppel är bra att ha med :) Ha gärna ett koppel som är 1-2 m långt! Och glöm inte att ringen där du sätter fast kopplet på selet ska sitta vid magremmen på selet. Du kan ta en nyckelring och sätta där om din ring sitter för långt fram :)

Text: Myriis - Pralinens kaninuppfödning

I nästa del skriver jag om hur man fyller i tävlingsböcker, vad pinnar är för något och om startlistor/anmälningar.

Anmäl
2007-06-08 21:52 #1 av: KajsaM

Stort tack Emmy!! :)

Anmäl
2007-06-08 22:14 #2 av: ciss

Super!

Anmäl
2007-06-08 22:28 #3 av: [Niike]

Bra skrivet!:)

Anmäl
2007-06-08 22:43 #4 av: KvirrZ

tummen upp :)

Anmäl
2007-06-09 00:13 #5 av: myriis

Tackar.. ;) Jobbar på del två.

Anmäl
2007-06-09 00:59 #6 av: [Niike]

Bra ju!:) Längtar tills den är klar;) Det var väldigt intressant läsning!

Anmäl
2007-06-09 12:16 #7 av: amand

Superbra artikel! :D

Anmäl
2007-06-10 20:25 #8 av: tillan_93

bästa artiklen nånsin... kanske har inte läst alla... men som ja har läst iallafall:P;)

Anmäl
2007-06-11 00:05 #9 av: Tina-A

Bra jobbat Emmy ;)

.: Dance like there is no tomorrow :.

 

Läs min blogg - www.hejtina.blogg.se

Anmäl
2008-05-04 01:04 #10 av: aliciia

super :D !

Anmäl
2012-01-28 17:27 #11 av: Zillababy

tack för hjälpen!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.