Bur och aktivering

Flaska eller skål?

2008-12-28 12:47 #0 av: [Niike]

Vilket är bäst, flaska eller skål? Här kan du läsa om lite för - och nackdelar för att ta reda på vilket som är bäst för din kanin.

Många föredrar flaska för att det håller vattnet fräscht, då det inte hamnar spån, halm och annat skräp i det. Skål är dock lättare att rengöra, och är även det naturligaste sättet att dricka på för kaninen.
Vad ska man då välja? Man får helt enkelt ta reda på vilket som passar sig själv och sin kanin bäst.

Här nedan kommer en del för - och nackdelar för både skål och flaska.

Skål

+ naturligaste sättet för kaninen att dricka
+ kaninen får snabbt i sig vatten utan problem
+ lätt att rengöra
+ vattnet fryser inte lika fort på vintern
+ har vattnet frusit är det lättare att få bort isen
+ fryser vattnet kan kaninen fortfarande få i sig vatten genom att slicka på isen

- hamnar lätt skräp i den
- finns risk att kaninen välter ut vattnet
- keramikskålar kan spricka på vintern
- långhåriga kaniner kan doppa pälsen i vattnet så den blir tovig och på vintern fryser till is

 

skålar


Flaska

+ det hamnar inget skräp i vattnet = fräschare längre
+ går inte att välta ut vattnet

- kan spricka på vintern
- svårt att få ut isen om vattnet frusit
- svårare att rengöra
- ur vissa flaskor kommer det dåligt med vatten
- kaninen kan få utbrott på flaskan pga t ex. punkten ovan, och ta sönder den
- onaturligt sätt att dricka på för kaninen
- pipen kan täppas igen


Som ni ser ovan hittade jag fler fördelar med skål, och fler nackdelar med flaska. Dock är detta upp till var och en att bestämma då man ser olika på saken.
Hittar man en jättebra flaska och kan hålla den ren lätt, och kaninen bor inne så vattnet inte fryser på vintern, är kanske flaska att föredra. Man måste även anpassa sig efter vilket kaninen föredrar. En del kaniner kan som sagt få utbrott på sina flaskor om det t ex kommer dåligt med vatten, och då kan det vara läge att byta till skål.

 

flaskaModell och material
Har man skålen på marken är det en fördel om den är gjord av keramik. Den står stadigt och är svår att välta. En modell som många föredrar är en skål man kan hänga på gallret. Vattnet håller sig renare, men kaninen får även dricka på ett naturligt sätt. På vintern funkar plastskålar bäst, fryser vattnet är det lätt att knacka ur isen utan att skålen går sönder.

Det finns många olika flaskmodeller, och vissa är bättre än andra. Man får testa sig fram och se vilken sort man tycker bäst om.

 

Åsikter

"Jag tycker det är bra framförallt på sommaren att ha flaska till dom för då är det ju så varmt och råkar dom välta ut skålen (om man har skål) så har dom liksom inte vatten sen på hela dan om man inte är hemma den dagen. Fast nackdelarna är ju när det fryser på vintern, och flaskor är ju mycker klyddigare än skål, men jag tycker det känns säkrare att ha flaskor."

"Jag fördrar flaska, även fast det finns många nackdelar. Jag tycker att vissa fördelar väger upp så himla mycket, vissa är helt enkelt "viktigare" än andra. Samma sak med nackdelar, vissa är "värre" än andra. Har man flaska kan flaskan visserligen gå sönder och kaninen får inte i sig något vatten, men en skål kan också välta och då får kaninen inte heller i sig något vatten + att hela buren blir blöt (och kall?). Man kanske kan ha både flaska och skål, eller variera sig mellan årstider."


"Jag tycker skål är bäst. Nackdelen är ju att det lätt kommer i skräp, men har man en kanin som gärna gräver omkring i buren kan man ställa upp skålen på en väldigt låg stubbe eller liknande. Det har jag gjort och det funkar jättebra! Jag tycker skål är fräschare då framförallt eftersom den är lättare att rengöra."

"Jag tycker inte att flaska är bättre. Absolut inte att rekomendera på vintern, borde inte alls användas på vintern hos utekaniner! Ni vet vad som händer om man slickar på en lyktstolpe? Det kan hända för kaninerna när de slickar på flaskan och det är ju inte så roligt. Varma sommardagar kan kaninerna dö om de inte får vatten om pipen fastnat."

 

dricker

Anmäl
2008-12-28 13:17 #1 av: ssandraa

bra artikel! :D

Anmäl
2008-12-28 13:45 #2 av: Kristall

Bra artikel! :)

Anmäl
2008-12-28 13:48 #4 av: Sashhi

Jag föredrar flaska, även om det inte lika naturligt m.m. Skålarna jag har, de enda som funkar någorlunda på vintern är plastskålar man kan hänga upp. De lite inte så grisiga, och vattnet hälls inte ut. Dock går isen inte att knacka ur, så jag måste ta loss dem varje dag och skölja med varmt vatten. Dessutom räcker vattnet ingenvart, och man måste fylla på gång på gång, många gånger per dag. Och jag är ju i skolan oftast, och då får ju kaninerna inget vatten i sig under den tiden nästan alls, + att mina inte slickar på isen, vad jag har märkt. Syns itne på isen iallafall..

Men bra artikel, btw. .D

Anmäl
2008-12-28 13:54 #5 av: annaforsgren

Jag föredrar keramikskål och använder det året runt, jag tycker att det är ett mycket naturligare sätt för kaninen att dricka och kaninen får i sig mer vatten, nackdelen är förståss att det blir grisit i men då är den även mycket lättare att rengöra och man kan diska ur den och fylla på nytt rent vatten:)

Anmäl
2008-12-28 14:08 #6 av: juliamaria

Jättebra artikel!

Jag kan lägga till ett till minus på skål, om man har väldigt pälsade kaniner kan de bli väldigt blöta om "skägget" av att dricka ur skål, så kan de få tovor också.

Anmäl
2008-12-28 14:18 #7 av: Emma-lundqv

Mina har både skål och flaska nu på vintern, men till två går det inte att ha skål eftersom dem stoppar ner hela huvudet i den (nästan i alla fall) när det börjar ta slut och då får dem is i pälsen. Inte så mysigt. Annars har jag bra plastskålar som man hänger på gallret, men de flesta av mina föredrar ändå vattenflaska, särskilt när vattnet i skålen inte är ända uppe vid kanten.

Anmäl
2008-12-28 14:41 #8 av: Fiona

Nu på vintern har jag en plastskål & vattenflaska. Men hon dricker bara ur skålen så flaskan har jag tagit bort. Men nu när man har läst denna artikel så tror jag att jag ska köra på skålen året runt. Dock ha både skål & flaska på sommaren i fall hon skulle råka välta ut skålen.  Hon är heller inte så grisig av sig så vattnet brukar vara fräsht även i skålen. Bra artikel Glad

Jenny

Medarbetare på Mode & Skönhet iFokus - sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Kika gärna in på min blogg

Anmäl
2008-12-28 14:55 #9 av: utekaninen

jätte bra artikel!!!Glad

Anmäl
2008-12-28 15:58 #10 av: Sarahh-ii

Jag fördrar skål:D Det är bättre för mina kaniner i alla fall:D

Anmäl
2008-12-28 16:15 #11 av: [Niike]

Tack så mycket!

#5 instämmer med dig :) Har också keramikskålar, även på vintern.
#6 Ja vad bra, jag lägger till det i artikeln så för - och nackdelarna blir samlade :)

Anmäl
2008-12-28 20:00 #12 av: Tina-A

Det är så spännade att se vad alla tycker! Det finns så mycket olika åsikter och det är kul att höra :)

.: Dance like there is no tomorrow :.

 

Läs min blogg - www.hejtina.blogg.se

Anmäl
2008-12-28 20:07 #13 av: Fiona

Men jag tänkte på det om man har skål och det fryser på is, om de är riktigt riktigt kallt, borde inte kaninens tunga kunna fastna på isen om kaninen slickar på den? Obestämd

Jenny

Medarbetare på Mode & Skönhet iFokus - sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Kika gärna in på min blogg

Anmäl
2008-12-28 20:14 #14 av: gullenos

#13 jo det borde dom ju. ;S

 

Men min morris kan inte dricka ur flaska -.- jobbigt att byta vatten tre gånger om dagen.

Anmäl
2008-12-28 20:37 #15 av: kaningodis

Bra artikel!

Vattenflaskor är så "opålitliga". Det bästa är att ha skålar med bra hållare, annars så välter mina kaniner ut vattet hela tiden.

Anmäl
2008-12-29 00:38 #16 av: Majsbecka

Bra artikel! Jättesmart att ha "åsikter" med, det uppskattas! :D

Anmäl
2008-12-29 00:42 #17 av: pepsi-v-emmelie

jag brukar ha skål när han är ute.men när han är i garaget så andvänder jag både flaska och skål :)

Anmäl
2008-12-29 17:44 #18 av: Otario

Jag använder ett ganska stort men fult och gult plast-"kar" som jag har ställt inne i deras sovhus. Där inne har dem en lampa som faktiskt ger lite värme, så vattnet fryser inte till is :D Får plocka ut lite halm då och då, men det är inte så farligt. Hade först en vattenflaska, men det verkade inte komma ut något vatten ur den plus att det frös till is på nån timma och sen hade de inget vatten alls..

Anmäl
2008-12-29 21:39 #19 av: MajaaR

Jag har skål på vintern, eftersom det är lättare att få ut isen ur en skål om det fryser. På sommarn har jag flaska ;)

Anmäl
2009-01-03 22:43 #20 av: muffelin

Jag undrar var man kan köpa sådanna där plast skålar som man hänger på gallret? Jag tycker nämligen att skål e mycket bättre än flaska men keramik skålarna på marken blir ju skitiga så lätt och kaninen ibland välter den eller står i den så att han blir kall(om det är kallt ute). Men plast skålarna som hänger på "väggen" kan ju inte välta lika lätt, han kan inte råka stå i den i typ 5 min, och äta samtidigt(fast det ser väldigt roligt ut, som om den inte fanns) och den blir inte lika smutsig då eftersom den e högre upp. Så jag tycker att den verkar mycket bättre. Men jag vet inte var den finns att köpa...

Anmäl
2009-01-03 23:51 #21 av: pepsi-v-emmelie

jag vet att det går att beställa plastskålar som man hänger upp på libra artics (vet inte hur man stavar?)
men jag vet inte om det finns på granngården eller nå zoo affär?

Anmäl
2009-01-06 00:16 #22 av: tFreaK

Min kanin fick gaser, som jag nu har medicin och mycket bra info om, Han verkar också frisk nu.

Men saken är att när han fick det så sjönk hans aptit och då slutade han dricka ur sin flaska. Så jag satte in en skål och han nappade direkt, nu dricker han bara ur det, vilket inte gör mig något.

 

Men hur farligt är det liksom om han välter ut vattnet? Eller får det i pälsen, han står bara inne så han är inte ute i kylan.

Är det liksom farligt på något sätt om höet och sågspånen blir våt?

Anmäl
2009-01-06 00:44 #23 av: Zarathin

Själv föredrar jag flaska, men jag ser självklart till att allt funkar som det skall med den också.

 

Bra Artikel! =)

Anmäl
2009-01-10 22:11 #24 av: Nana88

#22 Ingen fara då han står inne. Det enda är att han blir smutsig och buren måste rengöras..

Min ena blir irriterad på skålar man hänger upp. Han puffar bort dem hela tiden :S Så han har större plastskål (och en i keramik men den vattnet blir till is om det är minus så han har den bara vid plusgrader) (Utekanin)

Honey har keramikskål också, hon bor inne. Anledningen är att jag tycker det känns naturligast för dem.

Anmäl
2009-01-10 23:14 #25 av: saandrajohansson

Väldigt bra artikel! =)
Själv har jag alltid använt flaska, fast jag tycker egentligen att det är bättre med skål eftersom det är mest naturligt för dem osv. men problemet är att alla mina kaniner som jag har haft välter alltid ut skålen och det blir blött i hela buren och sen får de inte i sig så mycket vatten då. :P

Anmäl
2009-01-22 15:10 #26 av: Salish

Bra artikel! Jag föredrar flaska eftersom mina kaniner inte verkar förstå hur man dricker ur en skål. Dessutom gillar de att välta saker, och välter dom den blir buren blöt och kall. Det kommer också in smuts och en skål rymmer inte lika mycket som en flaska. Jag har aldrig varit med om att pipen har fastnat på annat sätt än genom att den fryser. På vintern brukar vi ha vantar på flaskorna, för då fryser de inte lika lätt.

Anmäl
2009-01-25 17:24 #27 av: Millaan

jätte bra artikel ! :)

Anmäl
2009-02-02 22:36 #28 av: youtube1

skit Bra artikel

Anmäl
2009-02-02 23:16 #29 av: PaaatyPalm

Jag andvänder endast Skålar, förutom i transportburarna och så, då har jag vattenflaskor.

Anmäl
2009-02-02 23:33 #30 av: Paulines

Bra artikel :D jag föredrar flaska:D

Anmäl
2009-02-03 01:50 #31 av: Krikke

Bra skrivet!

/ Krikke

Medarbetare på Hockey iFokusFotboll iFokus

| Frölunda HC | IFK Göteborg |

Anmäl
2009-02-07 15:55 #32 av: [Zoie]

Jätte bra artikel! :)
Ett minus på vattenflaskor är att på mina vattenflaskor som jag använde förut så droppade det vatten ur pipen hela tiden, sedan blev det kladdigt och ofräscht under vattenflaskan i buren.

Anmäl
2009-02-19 19:19 #33 av: KaninEmma

Jättebra artikel! :D

Anmäl
2009-02-28 00:57 #34 av: Kawaiih

Superbra artikel :D

Jag har valt att ha olika till mina kaniner beroende på hur dom är till sättet. Min dvärgvädur är en expert på att kasta omkring saker i buren och dom gånger jag har haft vattenskål har hon antingen grävt över den eller vickat ur den. Så därför valde jag att ha flaska till henne och de har fungerat superbra :)

Till min teddy har jag valt att ha en vattenskål av de skälet att han är så lugn och aldrig häller ut vattnet eller gräver över det. Eller de har hänt ibland men mycket sällan att han har grävt över.
Sen så förstår han inte hur flaskan fungerar och då känns de onödigt att lära honom det när skål fungerar så bra för honom :)

Kommer snart att få hem en till teddy som kommer bo med min tidigare teddy och hon och han kommer ju båda att ha skål och hon är van vid det tidigare så de ska nog gå bra :) Annars kommer dom både ha skål och flaska :)

Anmäl
2009-02-28 02:52 #35 av: PrinzeZz

använder flaska på sommaren och skål på vintern.

använder IKEAs plastskålar för 3 kr, suveräna och billiga så går nån sönder är det bara att köpa nya ju ;). dom är också lite kon-formade så det är praktiskt taget bara att hälla ut isen ;)

Medarbetare på kaninhoppning.ifokus.se | Rosvalla-katastrofen 20/2 2010 Måne 
Uppfödning av hoppkaniner | Hemsidan | Bloggen |

Anmäl
2009-02-28 08:55 #36 av: [Angel88]

jag har flaskor till båda mina kaniner (ute) och det har funkat...

jag har skärt till en tjok frigolit skiva som ja borrat ut ett hål i för vatten flaskan, den gör att vattnet håller sig ofryst utt till 5-8 minus..

det är skönt, sedan hälller ja bara i varmt vatten i vilket gör att det håller längre.

ps mina kaniner biter inte på frigoliten, så den e ej farlig för dom

Anmäl
2009-02-28 10:24 #37 av: spiritedaway

Jag har flaska/flaskor, men jag föredrar egentligen skål. När jag har större bur kanske det kan passa bättre med skål :)

bra artikel.

Anmäl
2009-03-03 12:30 #38 av: Lena82

Våra kaniner är inne kaniner så vi använder flaska. Jag provade med att ha skål till Stampe i hagen en gång men det tog två sekunder så hade han kommit på hur man gjorde för att hälla ut vattnet.

Har ni några tips på hur man kan vänja dem av med att välta skålarna och hälla ut vattnet???? Finns det skåla som man på något sätt sätta fast i burgallret så att de inte kan få loss dem och välta ut allt vatten??? Tack på förhand // Lena

Anmäl
2009-03-03 13:02 #39 av: Oriel

Flaska på sommaren och både och på vintern :D

Anmäl
2009-03-04 13:19 #40 av: Puma

Om man vill ha skål en skål på marken som de inte välter ut kan man limma fast skålen på en liten tunn stenplatta, det kanske även går bra med en kakelplatta. Min Puttin älskade att möblera om så vi tog en halv stenplatta från trädgården och limmade fast både matskål och vattenskål på den med kontaktlim. Sedan var det inga problem. Nackdelen är att det blir lite tyngre för en själv att lyfta skålen in och ur buren, men det gör ju inget om man har armar och händer som fungerar.

Anmäl
2009-03-04 14:53 #41 av: Lena82

Det kan jag ju prova. Ska även i på zoobutiken imorgon och se vad dem har.

Anmäl
2009-03-09 19:23 #42 av: tesiresh

kunde inte skrivit det bättre själv <3

Anmäl
2009-03-09 21:20 #43 av: Brantas Gård

ang skålar som man hänger på gallret.

jag har sådana till förlsäljning. jag ska till LU och kan ta med då, eller maila mig.

finns i flera olika färger!!!

mvh tina

mail: brantas@live.se

 

Anmäl
2009-03-09 21:26 #44 av: Veero

bra, bra artikel :)

Anmäl
2009-03-09 22:12 #45 av: PandaFish

Superbra artikel :)

Mina kaniner har flaska på sommaren ,hösten ,våren och ibland på vintern om det inte fryser då får dom skål. :) Kaninerna verkar trivas med flaskorna så jag kör på dem :) på sommaren när det är extra varmt brukar dom få skålar för att lätt kunnad dricka och där med kyla ner sig med kallvatten.

Anmäl
2009-03-25 15:58 #46 av: annee

Jätte bra artikel :)

 

 

Anmäl
2009-03-25 19:06 #47 av: EllanA

Jättebra artikel! Jag använder flaska och det funkar bäst på mina kaniner, har testat skål också, men de välte bara ut vattnet.

Anmäl
2009-03-25 19:07 #48 av: minkaninester

Jag har både och x'D

Anmäl
2009-03-28 19:42 #49 av: [Niike]

#38 Ja det finns ju skålar man kan hänga på gallret :)


Tack för era positiva kommentarer!

Anmäl
2009-03-28 20:51 #50 av: [BonnieL]

Kan någon länka till IKEAS plastskålar? Dom som kostade 3 kr?

Anmäl
2009-03-29 00:10 #51 av: [Niike]

#50 Självklart! Länk

Anmäl
2009-03-29 00:32 #52 av: MH1994

bra atrikel.

själv har jag flaska på sommaren och skål på vintern. (både flaska och skål när jag har ungar på sommaren).

ang "IKEA skålen" så har både jag och min syster sånna och de är jätte bra både som mat och vatten skål - väldigt lätt att trycka ur isen ur de Glad

Anmäl
2009-03-31 22:33 #53 av: lennartsdotter

Jag kör med både och! Fast Viggo dricker bara ur skålen. Men flaskan är bra på sommaren, för om kaninen välter skålen så har den ju inge vatten. Skålen är ändå det jag använder främst. Han har helt enkelt för lite tålamod för att flaskan ska vara rolig.:)

Anmäl
2009-03-31 22:35 #54 av: Strumpa

jag har vattenflaska, har alltid haft. men har bara haft innekaniner, så har inga problem med fruset vatten :)

/Sanna

medarbetare på Nattsudd och TV

Anmäl
2009-04-01 10:53 #55 av: Minto

Jätte bra artikel! :-)

Min ena kanin är helt hopplös på att välta ur skålen, så jag kan helt enkelt inte ha skål till henne. Om det är en varm sommar dag tex. så har hon inget vatten på hela dagen om hon välter ut den på en gång. Måste därför ha flaska till henne.

Min yngre kanin välter inte ur sin skål så det fungerar bra med skål på vintern i alla fall när flaskvattnet fryser lättare. På vintern känns det säkrare med skål till henne, efetrsom hon då kan slicka på isen om vattnet fryser.

Ha det gott alla kaninälskare!!

 

Anmäl
2009-04-07 11:16 #56 av: [BonnieL]

#51 Tack! Sånna ska jag köpa! Glad

Anmäl
2009-04-07 11:19 #57 av: Maiae

Har haft IKEA-skålar ett tag, som jag tycker är mkt bättre än keramik som man köper på djuraffärer, också lätta att trycka ur isen ifrån!:)

Anmäl
2009-04-07 11:38 #58 av: Tisdus

Jag föredrar skålar. Har ganska tunga skålar och Peach har aldrig vart en kanin som har vält skålar :P Så det funkar superbra :) Och på vintern har jag två skålar som jag byter mellan när det har blivit is i den som står ute.

Anmäl
2009-04-17 21:23 #59 av: jonnna

nice artickel :) har skål för mina kaniner gillar inte flaskor (biter fast den lilla kulan i nippeln) och sedan för att de är mer naturligt för dem

Anmäl
2009-04-17 21:30 #60 av: [jakke94]

bra artikel

jag har skål till min kanin :P innan hade jag bägge delar men han vet inte hur man dricker ur en vattenflaska.. är nog för att han har left i det vilda.. och jag vet inte hur länge innan jag hittade honom (ingen vildkanin, han är en hermelin)

Anmäl
2009-04-18 14:17 #61 av: Rero

Jag har både och :)

för om vattnet i skålen blivit smutsigt också så kan han dricka ur flaskan.Men i första hand dricker han ur skålen.

Anmäl
2009-05-25 16:28 #62 av: Nickel

Bra artickel!  Har också både och. =)

Anmäl
2009-06-06 03:14 #63 av: Millaan

jag försökte lära min kanin dricka ur flaska, men hon vägrar så jag måste fortsätta ha skål.
Och det värsta med den är att hon skräpar ner direkt, och om man ställer skålen på husen så puttar hon bara ner den.
Hoppas jag lär henne att dricka ur flaska snart...

Anmäl
2009-07-15 10:46 #64 av: Millenium

Bra artikel!

Jag föredrar flaska,

*Kommer inget skräp i den

*Vattnet håller sig längre

*Mina kaniner verkar tycka flaska är bättre (dem bajasar i skålen om jag har sådan)

*Vattnet fryser inte så lätt...

Det var mina åsikterGlad

Anmäl
2009-08-27 22:54 #65 av: rebeccaaolsson

Bra artikel!

 

När Indie kom hem till oss lät vi honom välja. Satte en skål med vatten och en flaska. Slutade med han han helt av allt välte skålen och satt i den... medans han inte hade några problem alls med flaskan.

 

Kändes enklast så, att låta honom välja sin favorit, då inget av alternativet är 'svårare' eller jobbigare för oss.

Anmäl
2009-08-27 23:19 #66 av: JohannaCullenEnvall

Bra artikel! Jag föredrar skål, men använder både, eftersom att min ena kanin gillar att dricka ur flaska :)

Anmäl
2009-08-28 16:06 #67 av: niklin

Använder skål endast på vintertid då det tyvärr är minusgrader ute. Flaska funkar annars mycket bättre enligt min erfarenhet.

Att det skulle vara "onaturligt" att dricka ur en flaska är väl kanske sant, men det är även onaturligt för kaniner att sitta i burar, äta pellets och vara i närheten av en människa. Skålar är väl också onaturligt isåfall då de dricker ur en smutsig vattenpöl i det vilda... Flört

Anmäl
2009-09-09 18:55 #68 av: Fyzaliz

Jag har alltid använt flaska, ända tills jag upptäckte att kaninerna satt och var jättetörstiga och försökte dricka ur en flaska som bara släppte ifrån sig en droppe i taget. Tyckte det var grymt...

Nu kör jag med metallskålar som hängs upp i burgallret, vilket behövs, för min BJ (som visserligen inte är lika lekfull nu som innan men ändå,) älskar att välta skålar. Speciellt om det låter (av pellets som sprids ut över hela buren t.ex... Men nåja, han äter från golvet sen.)

Anmäl
2010-01-02 01:50 #69 av: Dressan

jag använder vattenfontän och flaska till mina små :)

Mvh Caroline

Medarbetare på Svåra Tider

Anmäl
2010-02-24 21:44 #70 av: [ninnakm]

Bra artikel! Jag föredrar skål, eftersom att mina kaniner bara dricker ur skål och så fryser det inte lika lätt på vintern...

Anmäl
2010-02-24 21:57 #71 av: Billikanin

Billi har alltid haft flaska och verkar föredra det, även om jag själv gillar skål bättre... Jag har provat att servera vatten i skål till honom, men har vägrar dricka ur den, bajsar i den och välter ut vattnet, alltså tycker han bättre om flaskan. Men han är väldigt kräsen även här, det ska vara en speciell sorts flaskor för att han ska dricka ur dem... Till min nästa kanin ska jag helt klart ha skål, men så länge Billi finns får jag helt enkelt finna mig i vad han tycker och ha flaska, trots alla nackdelar...

Anmäl
2011-10-13 18:22 #72 av: Körsbär

Jättebra artikel!

Anmäl
2011-12-22 19:55 #73 av: gaabriellaaa

bra artikel! Har en liten fråga bara - mina kaniner har aldrig druckit ur vattenskål, och om jag nu skulle ställa fram en, skulle dom verkligen fatta hur man "gör" då? Obestämd

Anmäl
2011-12-22 20:00 #74 av: dermot

#73 Det är jag 99% säker på att de kan ;) Mina som varit vana vid flaska har lätt för skål, däremot har de varit lite svårare på andra hållet. :)

// Anka
~ It's interesting to watch devils cry when angels want to stab you in the back. ~ 
Anmäl
2011-12-22 20:08 #75 av: gaabriellaaa

#74 ja, jag kan ju inte tänka mig att dom inte förstår, men tänk om det är så, så märker man inte det och kaninen får inget vatten Tyst

Anmäl
2011-12-22 20:19 #76 av: Fridaaaa

Jag har flaska, tycker det fungerar bra, skål fungerar verkigen inte hos mina.

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2011-12-22 20:28 #77 av: Chieko

#75 om du fyller vatten till kanten så ser du ju om de har druckit :)

/Karin
Medarbetare på rexkanin.ifokus

Anmäl
2011-12-22 20:29 #78 av: dermot

#75 Du får ha koll om de dricker :) Det ser du ju förhoppningsvis.

// Anka
~ It's interesting to watch devils cry when angels want to stab you in the back. ~ 
Anmäl
2013-01-29 20:11 #79 av: moomiis2

Bra artikel! :)             Jag själv föredrar flaska, det fasnar ju inte spånn plus att jag har använt skål förut, blev less på att springa och byta vatten hela tiden...     Jag vet att det är en gamal tråd men kolllar igenom gamla trådar också...... ;)

Anmäl
2013-01-29 20:27 #80 av: Fridaaaa

#79 Har du kaninen ute på vintern så är flaska inte bra.
och det behöver inte komma spån osv i skålarna om man t.ex har dem upphängda eller har dem på en sitthylla t.ex :)

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2013-02-04 21:21 #81 av: moomiis2

Jag har mina kaniner ute fast det är i en lekstga med låg värme på element.

Flaska fryser bara när det är -25 och uppåt så jag föredrar flaska och för min akaniner så är det naturligt eftersom dem kommer från uppfödning  och där drack det från flaska, men ibland ställer vi en skål med snö när det är riktigt kallt! :)

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.