Raser

Att ha en fransk vädur

2009-02-08 18:35 #0 av: [Niike]

Hur är det egentligen att äga en klump på 5-6 kg, full av personlighet? I den här artikeln berättar Stampelina, Niike och Agenten om sina franska vädurar och hur det är att ha en jätteras.

Här berättar Stampelina, Niike och TereseE om hur det är att äga en Fransk vädur som är en av våra största raser. Vill du veta mer om rasen kan du läsa här.
Som vanligt är det copyright på alla bilder.

 

Stampelina berättar:


* När och hur bestämde du dig för att skaffa en fransk vädur?
Det hela började med att jag kom hem till en god vän och träffade hennes snygga BJ-hona. Tyckte hon var genomsnäll och maffig, blev helt såld med en gång på stora kaniner! Tanken växte och jag kikade runt på nätet efter lite annonser, men sen stötte jag på Tessan här inne på kanin.ifokus och hon berättade om sina underbara frassar, Diezel och Texas, då förstod jag att det var en fransk vädur som jag skulle ha! Efter ytterligare lite tid hittade jag till slut en liten krabat som såg ut precis som den lilla frassen jag drömt om. Jag införskaffade mig en stor bur och tingade Glenn.

 

glenn


* Hur skulle du beskriva din frasses personlighet?
Glenn visade sig vara en väldigt efterhängsen liten kanin som krävde mycket uppmärksamhet och kel, dock inte mig emot! Han älskar att springa lös på tomten och kommer när jag ropar, han håller alltid koll på mig, går jag runt hörnan så hänger han efter, och om jag går in i förrådet så får jag se upp när jag vänder mig om för då står han nästan alltid precis bakom mig. Han växer fort och håller på att bli en riktigt snygg kille, åtminstonde enligt min smak! Om jag sitter framför hans bur med burdörren öppen utan att röra honom så buffar han med sitt ansikte på mig och krafsar på jackan tills jag klappar honom uppe på huvudet. Hans absoluta favoritgrej är att borra in sitt huvud i min jackärm och bli kliad mellan öronen, då slumrar han alltid till.

* Franska vädurar är ju en av våra jätteraser. Hur mycket foder brukar du ge din/dina franska vädur/ar?
Eftersom han är av en jätteras går det ju åt betydligt mycket mer foder till Glenn än vad det gör till exempelvis en dvv. Han får 3 dl pellets ( Carrier ) om dagen och fri tillgång på hö, några morotsslantar varje dag och persilja några gånger i veckan. På lördagarna får han och alla andra av kaninerna lördagsgodis av våra döttrar, detta brukar bestå av äpple, knäcke och gurka men kan variera lite beroende på vad som finns hemma.


glenn* Tycker du att en fransk vädur är en lämplig ras om man är helt ny på kaniner? Varför/Varför inte?
Jag kan verkligen rekomendera rasen varmt till alla, vare sig man är nybörjare eller inte, tycker de är helt underbara, men precis som med alla andra raser gäller det ju att man hanterar kaninen mycket redan från början. Det är mitt starka tips. Det är kanske inte speciellt roligt att försöka klippa klorna på en stor kanin som absolut inte vill få sina klor klippta.

* Övriga tankar och reflektioner om rasen, om att äga en fransk vädur?
Träna på allt! Att ligga på rygg, att lyfta kaninen, att bära omkring honom / henne. Träna på att låta kaninen hoppa in och ur sin transportbur, kan vara bra även om man inte tänkt åka omkring på utställningar, man vet ju adrig om man behöver åka en tur till tex veterinären. Låt kaninen vara med mycket för då blir den nästan som en liten vovve!

 


Niike berättar:

Först kan jag nämna att jag inte har kvar min franska vädur längre, men har valt att svara på frågorna ändå.

* När och hur bestämde du dig för att skaffa en fransk vädur?
Jag hade bara haft små kaniner innan, och kände för att testa på något nytt, en större ras. Hittade en annons på blocket på franska vädurar, inte långt alls ifrån mig. Fastnade direkt för rasen och kontaktade uppfödaren som skickade bilder på ungarna hon hade då. Och där kan jag lova att det blev kärlek vid första ögonkastet. Vem kan motstå en liten kanin med öron till marken och en vit prick på nosen?

 

alpha <33


* Hur skulle du beskriva din frasses personlighet?
Alpha var en bestämd och nyfiken dam som nästan inte var rädd för något. Hon var speciell på många sätt och fick oss att skratta såå många gånger, knaskanin! Snäll som ett lamm, busig, mysig, envis .. Finns så många ord för henne! Hon ville vara med överallt. När mamma hade tagit hit sin skolklass och barnen satt och fikade på gräsmattan skuttade hon glatt omkring bland dom och njöt av uppmärksamheten.
Jag brukar inte favorisera men måste säga att hon var den underbaraste kaninen jag haft!

* Franska vädurar är ju en av våra jätteraser. Hur mycket foder brukar du ge din/dina franska vädur/ar?
Hon fick aldrig fri tillgång på pellets eftersom hon var ett stort matvrak och la på sig väldigt lätt. Från ungefär 1 år och framåt fick hon runt 2-4 msk. Hon var inte fet (dock inte smal heller), men hade en stor hakpåse. Därför var jag tvungen att begränsa pelletsmängden mycket. Hö hade hon alltid tillgång till såklart, och grönsaker fick hon lika ofta som dom andra fast lite större mängd. Hon fick grenar flera gånger i veckan, och frukt då och då. Hon gjorde vad som helst för att få banan, det var en stor favorit.


underbara alpha <3


* Tycker du att en fransk vädur är en lämplig ras om man är helt ny på kaniner? Varför/Varför inte?
Jag tycker det är bra om man har lite erfarenhet av mindre raser först. Man måste tänka på att en frasse är en STOR ras och behöver en bestämd och stadig hand. Därför är det bra om man är van vid kaniner och vet hur man ska hantera dom så man kan uppfostra sin frasse på rätt sätt. Det är inte kul att hålla i en stor, sprattlande kanin.

* Övriga tankar och reflektioner om rasen, om att äga en fransk vädur?
Det är många som säger att franska väduren är som en liten hund, och jag kan bara instämma. Min tjej gick lös på gården om dagarna när vi var hemma och det gick hur bra som helst.
Man får tänka på att en så stor ras kräver utrymme. En fransk vädur ska jag absolut skaffa igen. Det är min ras :)

 

 

TereseE berättar:

* När och hur bestämde du dig för att skaffa en fransk vädur?
Jag har haft fransk vädur tidigare men min nuvarande mysfrasse flyttade hem till min familj sommaren 2008. Jag och min lilla dotter åkte ut till en uppfödare utanför Uppsala och där blev jag helt kär i lilla svarta Texas som fick följa med oss hem.

* Hur skulle du beskriva din frasses personlighet?
Texas är otroligt sälskaplig, lugn men ändå framåt och nyfiken. Älskar att mysa och att bli kliad över huvudet. Sitter gärna i knäet för en mysstund och söker väldigt mycket kontakt. Tyvär så blev Texas blind i en ärftlig ögonsjukdom när han var ungeffär 4 månader gammal. Men det påverkar inte hans personlighet särsklit mycket. Han har lärt sig att hitta hemma i lägenheten där han har frigång och han kommer alltid när man ropar på honom. Texas har varit helt rumsren från dag 1 hemma hos oss och går på låda som en katt. Han är dessutom bästis med våran lilla dvärgpinscher som han gärna myser med. Texas är en helt underbar familjemedlem och världens bästa mysfrasse!


texas

 

* Franska vädurar är ju en av våra jätteraser. Hur mycket foder brukar du ge din/dina franska vädur/ar?
Texas är fortfarande ett ungdjur och han får ungeffär 3dl pellets (Kraft Groov 90), fri tillgång på ett bra hö och vatten, bitar av 3-4 olika grönsaker och grenar att gnaga på varje dag. Som godis kan han få en bit banan eller några russin någon gång i veckan. Det bästa han vet är banan.

* Tycker du att en fransk vädur är en lämplig ras om man är helt ny på kaniner? Varför/Varför inte?
Förutsatt att man läst på ordentligt om kaninernas hälsa, skötsel och behov så tycker jag att en fransk vädur är den perfekta familjekaninen. Men det kräver en vuxen person som tar huvudansvaret och klarar av lyft, kloklippning osv. Dessutom är det oerhört viktigt att tänka på att en så stor kanin som en fransk vädur kräver stora utrymmen att röra sig på. Det kostar dessutom mer att ha en stor kanin än en liten. En fransk vädur äter mycket och då blir det även mycket som kommer ut i den andra änden, så man måste vara beredd på att städa ofta.


texas

 

* Övriga tankar och reflektioner om rasen, om att äga en fransk vädur?
När det gäller lyft och kloklippning så är det väldigt viktigt att man börjar träna när frassen är liten för att den ska bli trygg och hanterbar som vuxen. Sedan tycker jag personligen att en fransk vädur mår bäst när den får så stort utrymme som möjligt att röra sig på, gärna som frigående innekanin i ett kaninsäkrat hem som våran Texas, eller ute i rejält tilltagen bur med skydd för väder och vind och en stor rastgård där frassen får skutta fritt så mycket som möjligt. Våran kille uppskattar även promenader i sele med koppel när värdet tillåter. Om du vill ha mycket att älska så är den franska väduren kaninen för dig!

Anmäl
2009-02-08 18:56 #2 av: [BonnieL]

Vilken bra artikel! Jag har också haft en Fransk Vädur som hette Frasse :) <3

Anmäl
2009-02-08 18:59 #3 av: Deco

Jättebra artikel! :)

Anmäl
2009-02-08 19:31 #4 av: moonsi

toppen tjejer :-9

Anmäl
2009-02-08 20:43 #5 av: Jojsan

Fin, fin artikel! Kul att läsa :)

Anmäl
2009-02-08 21:09 #6 av: [Niike]

#2 Åh vad roligt, vill gärna se bilder på din Frasse! Du har väl inte missat våra frasse trådar? Flört


Ni andra frasseägare får mer än gärna visa bilder på era nallar!

Anmäl
2009-02-08 21:41 #7 av: Adina

Bra artikel! :)

Anmäl
2009-02-08 22:46 #8 av: gullenos

Åhh va bra artikel, fast lite jobbig ändå för jag vill ju bara ha en frasse ännu mer nu! Men jag måste vänta tills jag blir stor och flyttar hemifrån! hah tror jag! (:

Anmäl
2009-02-08 23:12 #9 av: TereseE

Å vad skoj att artikeln äntligen kommit upp! Glad

Anmäl
2009-02-09 12:42 #10 av: Baralisah

Åh, vad bra artikeln blev!
Jätte bra jobbat!Glad

Anmäl
2009-02-09 17:40 #11 av: [BonnieL]

#6 Här kommer lite bilder på Frasse :)

Anmäl
2009-02-09 17:41 #12 av: [BonnieL]

En till :D

Anmäl
2009-02-09 23:26 #13 av: Jessica78

Åh vad skoj och få se lite bilder på Glenn. Han är ju så fin. Jag har också en som heter Frasse.

Anmäl
2009-02-09 23:36 #14 av: [Niike]

#11, #12 Snygg!

Anmäl
2009-02-09 23:37 #15 av: Stampelina

#13 - Tjingeling Jessica! Ja visst är han vacker!Glad

Du kommer få se honom live på lördag, för Du kommer väl till Pumpen då?

Anmäl
2009-02-10 18:04 #16 av: Jessica78

Ja jag kommer men jag lämnar bara in dem och åker och sen kommer jag tillbaka på em. Hoppas att det går bra för honom. Syster Gudrun fick 94 p i helgen.

Anmäl
2009-02-10 21:23 #17 av: Stampelina

Så kul! Grattis till fina poäng!

Anmäl
2009-02-15 19:24 #18 av: Jessica78

Grattis Glenn till dem fina poängen på pumpen.

 

Anmäl
2009-02-15 19:52 #19 av: Stampelina

TACK! Matte är mycket stolt över sin underbara Glenn! Skrattande

Jessica, jag såg dig i dag på Morabergs parkering i Södertälje! Eller inte dig direkt utan din bil, men jag antar att det var Du och din familj i bilen! Ni åkte ut från parkeringen när vi åkte in, världen är litenFlört

Anmäl
2009-02-15 19:55 #20 av: Baralisah

Vad fick Glenn för poäng? =)

Anmäl
2009-02-15 23:48 #21 av: Stampelina

93,5Glad

Anmäl
2009-02-16 00:38 #22 av: [Niike]

Grattis vad roligt! Skrattande

Anmäl
2009-02-16 00:54 #23 av: Frida-E

Intressant artikel! Har länge gillat rasen!

Anmäl
2009-02-21 12:22 #24 av: annaforsgren

Jättekul att läsa:) väldigt intressant eftersom att jag i framtiden ska skaffa Fransk vädur^^

Anmäl
2009-03-14 10:38 #25 av: Yuki

Intressant läsning för mig då jag knappt visste någonting om den här rasen innan.

Det är dock ingen ras jag skulle vilja ha, men visst är dem väl fina.

Anmäl
2009-03-16 17:42 #26 av: Stampelina

Putt!

Anmäl
2009-03-16 17:55 #27 av: utekaninen

väldigt kul att läsa!

Anmäl
2009-03-16 18:18 #28 av: fannsan

puttar uppden lite till så jag kan läsa mer ikväll!

Anmäl
2009-03-22 01:33 #29 av: Skrutt

Ååååh nu blir jag ju sugen på en frasse igen. Hade en underbar frasse när jag var 12 som hette Hedda. Hon gick också alltid lös i trädgården Glad och var dessutom jättekär i min katt jag hade då. Nu är jag 23 så det var några år sen men kaniner gillar jag fortfarande Glad

Får se om det dyker upp en liten ninis i mitt liv igen.

Anmäl
2009-03-28 19:51 #30 av: [Niike]

#29 Låter precis som min Alpha :-) Hon gick också lös i trädgården och var också helt katt-galen, hihi!

Anmäl
2009-03-28 22:51 #31 av: Skrutt

# 30 va mysigt Glad. Skall åka och titta på en viltgul mantel tecknad Frasse snart. Jag hoppas den också gillar katter om det är den kaninen jag fastnar för. Har 4a katter Glad. Jag undrar vad det är som gör att vissa kaniner tycker så mycke om katter, har du nån gissning?

Anmäl
2009-03-28 23:10 #32 av: [Niike]

#31 Ja jag läste det i frassesnack 7, gud vad roligt! Gulmantlat är så himla snyggt på frassar, en klar favoritfärg :) Hoppas ni fastnar för varandra!

Jaadu, jag har inte en aning faktiskt. Min frassetjej blev helt tok-kär i katterna, kanske för att de var i hennes storlek? ;)
Haha nej men jag vet faktiskt inte. Har ingen annan kanin som är galen i katter och har aldrig haft heller.

Anmäl
2009-03-30 23:48 #33 av: hjartelyckanskaniner

Jättebra articket :) Man blir baar ännu mer sugen på att skaffa en frasse! Ska tjata tills öronen blöder på mina föräldrar tills de ger sig;) annars får jag skaffa en i smyg, hehe.

Vill ha en viltgrå eller en blå frasse, men hittar ingen uppfödare i skåne, eller någon som säljer frassar i skåne vilket är väldigt synd!

Mvh Emma
Hjärtelyckans kaningård www.hjartelyckanskaningard.weebly.com
Sajtvärd för Jättekanin Ifokus och Harkaniner Ifokus
http://emmisen.myshowroom.se/

 

Anmäl
2009-03-30 23:53 #34 av: Strumpa

#31 är den från Tazzlandet? :)

/Sanna

medarbetare på Nattsudd och TV

Anmäl
2009-03-31 00:11 #35 av: [Niike]

#33 Haha, är nog inte lätt att skaffa en så stor kanin i smyg hihi ;)
Transport löser sig alltid! =)

Anmäl
2009-03-31 14:10 #36 av: hjartelyckanskaniner

#35 hehe, nej kanske inte ;) men får tjata till sommaren för då är det nog bäst att skaffa en så pass stor kanin. Man är ute oftare för det är ju så varm.

Men klarar de sig att bara bo i en rasthage med nät för rovdjur och ett hus/extra bur om det skulle regna som den kan hoppa in i och där maten finns så att den inte blir en stor gegga? Bellas uppfödare (Limhamns kaniner, Filippa) hade sin frasse så året runt och den var väldigt kelen av sig.

Jag hoppas att jag får köpa en för de ser väldigt vackra ut + de verkar vara snälla av sig om man sköter de rätt (är iof sig alla djur ;))

Mvh Emma
Hjärtelyckans kaningård www.hjartelyckanskaningard.weebly.com
Sajtvärd för Jättekanin Ifokus och Harkaniner Ifokus
http://emmisen.myshowroom.se/

 

Anmäl
2009-03-31 14:38 #37 av: TereseE

#31 Vad kul att du kanske ska bli med frasse!

Saknar min Texas RIP så mycket när jag kikar här, han var speciell.

Anmäl
2009-03-31 20:53 #38 av: [Anna-N]

Har haft Fransk vädur i många år, då jag hade en liten uppfödning. Helmysig ras!

Anmäl
2009-03-31 21:13 #39 av: Skrutt

# 37 Ja visst är det Glad,nu är det bara o hoppas den har ett bra temperament och att jag och ninen gillar varandra.

Stackare!, jag vet själv hur det där känns.

 

Btw alla som tycker om filmer med djur i. Om ni har svårt för att se djur "gå bort" på film så se inte "Marley and me". Jag och pojkvännen låg båda 2 och storbölade i soffan när vi såg den. Fin film men alldeles för mycke gråtis för att vara värt det(för min del i alla fall)

Anmäl
2009-03-31 22:48 #40 av: [Niike]

#36 Jag skulle inte ha en kanin så i allafall.. Även om de har stor yta att röra sig på borde de ha en bur tycker jag, där de kan värma sig, inte bara ett hus.

#37 Vet precis hur det är! =(

#39 ååh, jag vill se den filmen.. Ska göra det snart. Men jag kommer också börja gråta, huhhu.

Anmäl
2009-03-31 22:55 #41 av: hjartelyckanskaniner

#40

Hur stor ska då buren vara? vill att den ska vara lite större än vad lagen säger att den ska vara.

Det jag menar med hus är ungefär som en innebur mer ett bra tak,väggar där det inte kan regna in, men bara att den inte har ben.

#39

Den måste jag se! Jag såg en film om hundar som mådde sjukt dåligt av det som vi avlat fram. Började nästan storböla när en Boxer fick ett epelepsi anfall mipp på golvet och när en Cavalier king charles spaniel hade problem med ett tvångsbeteende pga att huvudet är för litet och hjärnan är för stor så den kan inte slita klia sig. De sa att det var som om man hade t.ex. storlek 39 i skor men så ska du prega ner foten i en 35a.

Är filmen ny? så att man kan hyra den.

Mvh Emma
Hjärtelyckans kaningård www.hjartelyckanskaningard.weebly.com
Sajtvärd för Jättekanin Ifokus och Harkaniner Ifokus
http://emmisen.myshowroom.se/

 

Anmäl
2009-03-31 22:59 #42 av: Skrutt

# 40 somsat väldigt fin film, men nu har jag varnat dig Flört gråååtfilm. Sen jag var 12 år när min katt blev påkörd så har jag inte kunnat titta på filmer där djur far illa/dör. Nu är jag 23 och blir fortfarande helt förstörd efter sånna filmer. Visste inte att den filmen skulle va sorlig. Borde stå varnings text för sånna som mig Obestämd

Anmäl
2009-03-31 23:07 #43 av: Skrutt

#41 Jag vet inte. Pojkvännen hade laddat ner den.

Anmäl
2009-03-31 23:14 #44 av: Skrutt

# 41 frässten jätte hemskt det där med den sjuka aveln. Som tur är så har dom väll börjat ändra på lagen i alla fall om vad man får avla på och inte.

Men nu vart det lite väl OT här. Sorry!

Anmäl
2009-03-31 23:58 #45 av: [Niike]

#41 Buren måste vara minst 0,9 kvm (kortaste sidan 70 cm).
Ska buren stå ute på vintern måste den ha ben som är minst 50 cm höga om jag inte minns fel.
Usch ja den dokumentären du pratar om såg jag häromdagen, hemskt verkligen =(

Filmen är väldigt ny, går på bio nu i vissa städer =)

#42 Haha jaa, jag kommer börja gråta :P Hihi hur kom vi in på det här ämnet egentligen?! Väldigt OT haha =)

Anmäl
2009-04-01 10:29 #46 av: hjartelyckanskaniner

#45

Okej, då får jag tänka lite på burbygge:) Mamma blir inte så glad om det står burar i hela trädgården (har ett hus på 3*4*4m till de små). 

#44 Sorry att jag drog in på ämnet! Men ska bara säga att det var i England och ingen brydde sig om att det hade förändrat hunden. De sa att hundarna såg exakt likadana ut nu som då :S Mopsen var ungefär lika stor som en Golden Retriever och tycker inte de är ett dugg lika!

 

Mvh Emma
Hjärtelyckans kaningård www.hjartelyckanskaningard.weebly.com
Sajtvärd för Jättekanin Ifokus och Harkaniner Ifokus
http://emmisen.myshowroom.se/

 

Anmäl
2009-04-02 22:50 #47 av: [BonnieL]

#36 Min Frasse i #11 #12 var från Filippa Adalberth (Limhamn) :)

Anmäl
2009-04-02 23:12 #48 av: hjartelyckanskaniner

#47

Ja, ''lilla'' ofelia:) Riktigt go' kanin det!

Mvh Emma
Hjärtelyckans kaningård www.hjartelyckanskaningard.weebly.com
Sajtvärd för Jättekanin Ifokus och Harkaniner Ifokus
http://emmisen.myshowroom.se/

 

Anmäl
2009-04-13 20:16 #49 av: Grodan

Jag hade en liten hobbyuppfödning av Franska vädurar när jag var tonåring. Så underbara kaniner! Skrattande

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2009-04-14 00:17 #50 av: [Niike]

Nämen hej Grodan har du tittat in här :) Visst är de underbara..!

Anmäl
2009-04-14 00:23 #51 av: Grodan

#50 hihi... ja, glor runt en del, men har sällan något att skriva...

Ja, jag saknar dem verkligen. Så jäkla personliga! Hade flera hanar lösgående som kom när jag ropade på dem (en och en, inte tillsammans någon längre tid).

Skäms lite att erkänna det, men tycker att engelsk vädur är väldigt balla. Fast det är ju det där med att trampa på sina öron... hm... (antar att det kan vara en het debatt...)

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2009-04-14 00:29 #52 av: [Niike]

#51 Förstår dig precis.. Känns otroligt tomt nu när inte jag har kvar min klumpetossa längre.
Ja visst har de sin charm, men jaa jag tycker synd om dem när det gäller öronen. Ser inte kul ut alls.

Anmäl
2009-09-08 15:13 #53 av: TereseE

Skulle någon snäll medarbetare kunna ändra från Agenten till TereseE i artikeln? Har ju bytt användarnamn (pga att jag blivit sajtvärd) sedan den här artikeln skrevs...

Numera bor Texas kullbror Diezel och lilla Daisy hos oss. 

RIP underbaraste Texas.

Anmäl
2009-09-08 15:56 #54 av: Grodan

#53 när jag ser det där fotot saknar jag hur de skuttar omkring och sedan paff slänger sig ner och ligger sådär... så skön stil

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2009-09-08 16:10 #55 av: TereseE

#54 Eller hur? Riktigt coola kaniner! Glad

Anmäl
2009-09-08 18:27 #56 av: [Tovab]

vad bra med en sån artikel :)

kan man inte göra en om dvärgraser också??

Anmäl
2009-09-14 14:51 #57 av: [BonnieL]

#53 Fixat! Glad

Anmäl
2011-08-16 23:38 #58 av: emmej

Verkligen otroligt roligt att läsa om andra som också har SMÅ frassar ^^,
Min lilla Cleo är snart 3 mån och hon växer som bara den!
Ska ladda upp en bild på henne snart :)
Hon är en bestämd dam som prånt ska ligga rak lång
på min mage och mysa/halvsova när jag ligger i soffan och tittar på tv! :D

Anmäl
2011-08-17 02:17 #59 av: Grodan

Åh, jag blir så sugen på en niiin... när iller dör ska jag allvarligt fundera på ett hödjur igen... Skrattande

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2011-08-22 09:10 #60 av: Sonso

Har två Frassar, jag kan inte säga mer än att dom är underbara! :D Men gud så mycket bus dom kan hitta på! x)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.