Medlemspresentation

Prickens matte

2016-09-01 00:52 #0 av: torparmimmi

Hej,

Tänkte bara presentera mig. Hittade detta forum idag så om jag bryter mot någon regel så ber jag redan nu om ursäkt...

Jag är stolt matte till Pricken som är en äkta djuraffärskanin (dvärgvädur) som vi adopterade när hon var ett år.

Då (för åtta år sedan) kom dottern hem alldeles överlycklig och sa "Mamma, mamma jag kan få en kanin med bur och allt är alldeles GRATIS!".
Jo, pyttsan...

Det första som hände var att vi tyckte att buren var i minsta laget så ut och köpa en ny bur.
Och buren skulle ju ha en hage att stå i också och eftersom vi har problem med lösspringande katter så blev det en riktig inhägnad av hundgårdstyp. Billigt -javisst! *ironi*
Eftersom vi även har ett landställe så blev det ju en bur till men där räckte det som tur var med vanligt kompostgaller till inhägnaden.

Sedan började vi läsa på...
Kaninpest, gulsot - raskt iväg till veterinären.
Försäkring - absolut!
Och tur var väl det. För när Pricken var ungefär två år så började hon "skvättkissa", något som hon aldrig hade gjort innan. Veterinären konstaterade att det inte var urinvägsinfektion men att det kunde vara något med livmodern så vi beslutade oss för att sterilisera henne. Det visade sig att "farbror Bosse" hade rätt. Det var förändringar i livmodern så det hela gick i alla fall på försäkringen (tack Agria).
Sedan dess har hon varit frisk som en nötkärna. Och nu är hon nio år!

Hon är en mycket egensinnig dam:
Kaninhoppning - glöm det.
Promenad i koppel - det dummaste hon varit med om.
Bli uppmärksammad av områdets alla små barn - toppen! Om de dessutom matar henne med diverse grönt så har de verkligen vunnit hennes hjärta.
Vi brukar säga att hon är en väldigt välmarinerad kanin då favoritmaten består av diverse kryddväxter.

Sedan kom ju givetvis årets chock: den nya gulsoten.
Eftersom somrarna tillbringas i Halland med mycket vildkaniner så var hon ju verkligen i riskzonen. Men vi fick göra avvägningen att ha en lycklig utomhuskanin eller en miserabel kanin inomhus så hon fick fortsätta att bo i sin älskade hage.
Däremot satte vi upp henne på väntelista hos Blå Stjärnan i Göteborg och för en vecka sedan så vaccinerades hon med det nya vaccinet så nu är vi lite lugnare. Puh!

Jag tackar er som har orkat läsa mitt lååånga inlägg.
Jag ska försöka att lägga till en bild på Pricken och eftersom jag är helt kass på allt vad färger heter så vore det roligt om någon kunde berätta vad hennes teckning heter.

Glada hälsningar,
Mimmi

Anmäl
2016-09-01 09:27 #1 av: RC1393

Vilken härlig historia!

Hon är manteltecknad svartGlad

Anmäl
2016-09-01 20:28 #2 av: [Indii]

Välkommen hit! Vad gör man inte för sina telningar?! :-)

Anmäl
2016-09-01 20:36 #3 av: Noraniki70

Välkommen Pricken med familj! önskar Kaspers och Mollys matte:) Slänger in en bild på mina långörade terrorister, som gillar att vara vääääldigt nära varandra mest hela tiden:))

Anmäl
2016-09-02 08:06 #4 av: [Indii]

#3 Kul att de har blivit så bra kompisar! Här hemma följer den ena den andre som en skugga mest hela tiden, det kunde man aldrig ha trott i början då slagsmålen låg i luften. :-)

Anmäl
2016-09-03 00:19 #5 av: Noraniki70

#4 näe verkligen inte, glad att jag inte gav upp, det är ju värt allt att se dom tillsammans:)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.